Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кореспондент.net
Дата: 13 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/06/13/odioznii-kriminalnii-avtoritet-papa-hoche-zamaskuvatisja-v-slugu-narodu.htm
політика, 13 червня 2019

Одіозний кримінальний авторитет «ПАПА» хоче замаскуватися в слугу народу

Кореспондент.net




Жителі Кіровоградщини, які не встигли оговтатися від двох турів президентських виборів, мають звикати до нового передвиборчого шоу – виборів парламентських. І хоча серед нардепів, що добувають свій термін, безумовно, є досить скандальні та неоднозначні фігури, деякі кандидати, які обиратимуться 21 липня, точно вразять своїми «чорними справами». І йдуть вони від партії чинного Президента України – «Слуга народу».


Зокрема, мова йде про 48-річного жителя села Петрове Олександра Поворознюка - аграрія з кримінальним минулим і не менш кримінальними діями сьогодні. «ПАПА», а саме так називає себе Поворознюк, є засновником ТОВ «АФ П'ятихатська».


Станом на зараз Олександр Поворознюк володіє понад 15 000 га землі і є причетним у кількох резонансних рейдерських захопленнях земель пайовиків. Кілька з них сталися у 2018 році. Перший – у квітні на території «Агрoфірми Маріампoльськoї», керівництво якої подало до Держгеoкадастру заявку на участь в аукціoні за правo oренди двoх земельних ділянoк на теритoрії Луганськoї сільради. У аукціоні взяло фермерське господарство «Агро-Петрово», засновником якого є син Олександра Поворознюка – Віталій. За день після аукціону Поворознюк прибув на поля, втім селяни виступили проти обробітку ним полів та заявили про захоплення землі.



«ПАПА», який прибув в оточенні кишенькових правоохоронців, вирішив залякати селян.



«Один крок на цю землю і я тебе с**а переїду трактором! Віриш, чи ні? Перевірите мене потім. Хлопці, ми живемо в Україні. І цим все сказано. В мене є певне вліяніє, я можу помогти вам розпаювати ці 150 гектарів, оформити державні акти на землю. А ці землі вже в оренді. Все, фініш, забудьте. Аукціон пройшов», – заявив він місцевому жителю.



Останній випадок набув всеукраїнського розголосу восени 2018 року. Тоді одіозний «ПАПА» з озброєними працівниками зайшов на поля ТОВ «Семь ветров» у селі Йосипівка, які складалися із земель пайовиків та за ніч зібрав урожаю соняшника на 22 мільйони гривень. Тоді ж правоохоронці разом із законними власниками урожаю прибули на місце події, однак відкрите кримінальне провадження за фактом крадіжки в особливо великих розмірах за кілька днів перекваліфікували за статтею «Хуліганство».



Звісно, для людини, яка має великі кошти, «домовитися» з правоохоронцями не складно, а у випадку «ПАПИ» взагалі не є проблемою, оскільки з рук Олександра Поворознюка годуються колишні працівники МВС і нинішні високопоставлені представники правоохоронних структур, які давно стали дворовими псами сумнозвісного аграрія.



Саме з одним із таких – начальником управління захисту економіки у Кіровоградській області Володимиром Духно пана Поворознюка поєднують не лише товарисько-економічні стосунки, а ще й спільне бажання піти у політику: нещодавно Духно теж заявив про намір стати кандидатом в народні депутати від президентської партії.



Наразі свою забруднену, м’яко кажучи, репутації аграрник «ПАПА» намагається замаскувати спонсорством футбольної команди з села Петрове. Втім, ані місцеві жителі, ані ті, хто слідкує за життям області, не забудуть, як в 2014 році Олександр Поворознюк публічно відмовився від допомоги родинам загиблих військових третього полку спеціального призначення та написав заяву до поліції щодо вимоги з нього грошей. 



Мотиви «ПАПИ» увійти до великої політики зрозумілі: маючи досвід у захопленні землі та прикормлених високопоставлених правоохоронців, можливо майже законно, користуючись депутатською недоторканістю, захоплювати землі на території усієї Кіровоградщини і не тільки. Можливо, саме зараз варто згадати гасло засновника партії «Слуга народу» - ДумайТЕ?..


Кореспондент.net

17039Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: