Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Надія Ухаліна, "Кіровоград24"
Дата: 24 січня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2019/01/24/kostjantin-jarinich-zdorov-ja-e-prioritetom-dlja-kozhnoi-ljudini-ta-derzhavi-v-tsilomu-.htm
політика, 24 січня 2019

Костянтин Яриніч: «Здоров'я є пріоритетом для кожної людини та держави в цілому»

Надія Ухаліна, "Кіровоград24"


23 січня у Кропивницькому в конференц-залі ПАЛ "НПП Радій" відбулася звітна презентація, на якій було представлено основні результати роботи та стратегічні перспективні напрямки роботи народного депутата, заслуженого лікаря України Костянтина Яриніча.


Костянтин Яриніч набув депутатських повноважень у 2014 році і за цей час виконав ряд дій. Серед основних напрямків його роботи важливе місце посідає "Програма радіаційного і соціального захисту". У нашому регіоні через високий радіаційний фон, досить великий відсоток ракових захворювань. Народний депутат наголосив на тому, що робить значні кроки, для того, щоб виправити ситуацію з радіаційними загрозами:


"Ми вже розробили і розпочали втілювати в життя повноцінну державну програму, що дозволить захистити жителів Кіровоградщини від радіаційної загрози. Наразі цей проект чекає свого затвердження від уряду України".


Два роки тому за підтримки народного депутата Яриніча, голови обласної державної адміністрації Сергія Кузьменка та державної програми було розпочато відновлення і реконструкцію дитячої обласної лікарні. Проведено капітальний ремонт корпусів, добудовано мансардний поверх, на якому розташовано неврологічне відділення, для транспортування хворих прибудували ліфтові шахти і встановили ліфти. Замінено усі інженерні мережі корпусу, придбано сучасне медичне обладнання та встановлено сучасну систему вентиляції та кондиціонування повітря.


"Для мене, як для лікаря та народного депутата, дуже важливо, що у результаті довготривалої праці діти Кіровоградської області зможуть отримувати медичні послуги у максимально комфортних та сприятливих умовах", - зазначив Костянтин Яриніч.


Окрім того, в обласному центрі за підтрики Костянтина Яриніча відкрито міський пологовий будинок із функціями перинатального центру та амбулаторію сімейної медицини.


Проблема йододефіциту більшою мірою характерна для Кіроворадської області та регіонів, що є близькими до зони Чорнобилю. Високий рівень онкозахворюваності значною мірою зумовлений дефіцитом йоду. Костянтин Яриніч запровадив програму йодовітамінизації жителів обласного центру. У рамках цієї програми можна отримати йодовітаміни у приймальнях депутата. Нардеп зазначив, що у цьому році починається наступний етап програми, що є одним із пріоритетних у напрямках його роботи.


Окрім розвитку медицини нардеп сприяє й розвитку культури та освіти в регіоні. Так, у минулому році було проведено ряд літературних салонів за творами Олександра Жовни. За сприяння Костянтина Яриніча у педагогічному університеті ім. В. Винниченка відкрито магістратуру "Міжнародні відносини".


Народний депутат докладає чимало зусиль для виділення з Держбюджету цільової субвенції у 25 млн грн на реконструкцію центральної Набережної.


"Саме Набережна має бути окрасою нашого міста. Ми, разом із командою, робимо усе можливе, аби домогтися отримання коштів на її реконструкцію", - розповів нардеп.


Також за сприяння Костянтина Яриніча відбувся дитячий проект "Здоровий зір", за яким діти могли безкоштовно перевірити свій зір.


"Я був і залишаюсь відкритим для громади і для кожної людини. Намагаюсь охопити якомога більше проблем, що вимагають негайного вирішення та сподіваюсь на нашу командну роботу у подальшому", - сказав Костянтин Яриніч.


Нагадаємо, що чергові вибори народних депутатів України мають відбутися 27 жовтня 2019 року, поки можемо спостерігати за діяльністю обранців народу та вирішувати, чи гідні вони того, аби віддати за них свій голос вдруге.


                  

3291Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: