Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Центр Регіональних Досліджень
Дата: 19 листопада 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/11/19/tsrd-persha-sotsiologija-naperedodni-prezidentskih-viboriv.htm
політика, 19 листопада 2018

ЦРД: перша соціологія напередодні президентських виборів

Центр Регіональних Досліджень



Вже близько 10 років сайти «весь Кіровоград», а згодом «Кіровоград24» та інші ЗМІ регіону співпрацюють з Центр Регіональних Досліджень, який у виборчий та міжвиборчий період проводить соціологічні дослідження зокрема в Кіровоградські області та містах регіону.


Переважна більшість досліджень Центру справдилась в результатах тих чи інших виборів, що легко дослідити порівнявши наші публікації та результати на сайті Центральної виборчої комісії. В історії Центру траплялись навіть майже кумедні випадки коли на той час діюча партія влади – Партія Регіонів «офіційно» ображалась на результати соціологічного дослідження Центру Регіональних Досліджень


Наступний 2019 рік є роком президентських та парламентських виборів в Україні. Тому сайт «Кіровоград24» та Центр Регіональних Досліджень поновлює співпрацю і наразі ми публікуємо соціологічне дослідження ЦРД, яке здійснювалось в період з 5 по 11 листопада 2018 року у місті Кропивницький Кіровоградської області. Було опитано 700 респондентів. Статистична похибка склала +/- 3,5%. Респондентам у Кропивницькому було задано єдине запитання: Якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б з наступних осіб Ви обрали?


Результати, які ви бачите нижче для аналітиків сайту «Кіровоград24» є в деяких моментах несподіваними. Так, лідерство Юлії Тимошенко підтверджують і всі всеукраїнські рейтинги і те, що політична кар’єра лідерки «Батьківщини» починалася з Кіровоградщини, і тому тут вона традиційно має сильні позиції. Натомість дуже не очікувано на другому місці бачити Володимира Зеленського з команди «95-го кварталу». Про те, Зеленський, має стабільно високі рейтинги в центральних та південних областях України. 


Цікавим видається факт, що два візуально успішних візити в Кропивницький Президента України Петра Порошенка та кандидата в президенти від Укропу Олександра Шевченка відображені в рейтингу очевидно по-різному. Адже укропівець, згідно з відображеним в рейтингу результаті, додав. А от про діючого Президента цього сказати не можна. Цікавими виглядають також кропивницькі рейтинги Рабіновича, Гриценка та Ляшка, які в межах статистичної похибки виходять в другий тур Президентських виборів.


Результати соціологічного опитування Центру Регіональних Досліджень в місті Кропивницькому напередодні Президентських виборів дивіться нижче. На наступному тижні ми опублікуємо результати соціологічного опитування ЦРД 1500 респондентів вже по всьому регіону.


Результати:


«Якщо б вибори Президента України відбулись сьогодні, кого б 

з наступних осіб Ви обрали?»


  1. Юлія Тимошенко – 14,7%
  2. Володимир Зеленський – 10,1%
  3. Петро Порошенко – 8,3%
  4. Вадим Рабінович – 6,1%
  5. Анатолій Гриценко – 6%
  6. Олег Ляшко – 5,8%
  7. Святослав Вакарчук – 3,2%
  8. Юрій Бойко – 3%
  9. Олександр Шевченко – 2,5 %
  10. Сергій Тарута – 1,2%
  11. Андрій Садовий – 1,1%
  12. інший кандидат – 3,7%
  13. не голосував би – 7,4%
  14. важко відповісти – 26,9%


фото - INTERMARIUM


6170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: