Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 25 жовтня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/10/25/ochischennja-v-lavah-agrarnoi-partii-ukraini.htm
політика, 25 жовтня 2018

Очищення в лавах Аграрної партії України


19 жовтня 2018 року відбувся XV з'їзд Аграрної партії України під гаслом «Нові виклики – нові можливості» , який поставив остаточну крапку у боротьбі патріотичної більшості партії за демократичні цінності, за право простих людей управляти партією та не підкорюватися олігархічним забаганкам.


Наша розмова про події , що відбувалися останнім часом в Аграрній партій з головою Кіровоградської обласної партійної організації Сергієм Таровиком.


-Сергію Петровичу, вся країна спостерігала за подіями , які відбувалися останнім часом в Аграрній партії України . Ви, знаходячись усередині процесу, знаєте більше – розкажіть , будь ласка, чому колишній керманич Віталій Скоцик характеризує ці події, як рейдерське захоплення партії?


Це особиста, безпідставна думка громадянина Скоцика. А події відбувалися у такій хронології – Віталій Скоцик захворів « вождізмом», дозволивши собі ігнорувати статутні вимоги партії, не оформивши рішення Політради від 15 серпня 2018 року, де було розглянуто низку принципових питань - стратегія партії стосовно незалежності політсили напередодні президентських та парламентських виборів та укріплення її позицій через вирішення деяких кадрових питань. Ці рішення були прийняті двома третинами голосів членів Політради - самодостатніми людьми , які власне і створили потужну, структуровану партію , яка за результатами останніх п'яти хвиль виборів до ОТГ увійшла у трійку лідерів . Віталій Скоцик , вийшовши за межі своїх повноважень , дозволив собі через тиждень на прес – конференції облити брудом всіх нас, своїх однопартійців, навішавши на нас ярлики п'ятої колони та «московських посіпак».


Ніякі спроби провести конструктивний діалог з ним та дійти згоди не дали результатів. Він призначав зустрічі з нами і не з'являвся на них ,весь час ховався від нас. І це було неодноразово. Провів фейкове засідання Політради десь у лісі , з невідомими нам людьми.


Ми зрозуміли , що він «призначив» себе одноосібним « хазяїном» Партії і вирішив розпоряджатися нею, як своїм особистим майном та покласти її до ніг відомого олігарха, щоб отримати мільйонні статки.


Ми чотири роки крутили за нього педалі – розбудовували партію, структурували її - кожний у своєму регіоні , йшли переможним шляхом у виборах до місцевих громад, а зрадник – Віталій Скоцик , хотів зробити нас рабами олігархів.


Це обурило всіх нас – і ми створили Аграрну більшість, яка ввібрала в себе партійців з найбільш розбудованих структур п'ятнадцяти регіональних партійних організацій Аграрної партії.


Розуміючи , що Віталій Скоцик хоче продати Партію , ми, ставлячи перед собою завдання збереження і подальше існування самої партії ,12 вересня 2018 року на позачерговому З'їзді Партії , а це вищий орган Партії , прийняли доленосне рішення - виключити з членів партії Віталія Скоцика через його прагнення підкорити ідеали партії олігархічним інтересам . Це рішення було підтримано одноголосно всіма делегатами З'їзду. Разом з цим , З'їзд Партії обрав нового Голову Партії, нашого земляка - Юрія Крутька , який очолює ГС « Аграрна Самооборона України» . З'їздом Партії було обрано заступників голови партії, новий склад Політичної ради та Центральної контрольно- ревізійної комісії.


12 вересня 2018 року пакет документів з відповідними рішеннями позачергового З'їзду Партії, на підставі норм чинного законодавства України, був поданий до Міністерства юстиції України для здійснення державної реєстрації змін до відомостей про Аграрну партію України.


18 жовтня 2018 року Мінюстом на підставі правового аналізу наданих до державної реєстрації документів , у повній відповідності до вимог чинного законодавства, було прийнято рішення про державну реєстрацію змін у складі керівних органів Аграрної партії України,прийнятих позачерговим З'їздом Партії 12 вересня 2018 року.


Новим головою Аграрної партії України став наш земляк - Юрій Миколайович Крутько.


Я хочу , щоб усі усвідомили , що це була непримиренна, ідеологічна боротьба за саме існування Аграрної партії України. І XV черговий багатотисячний З'їзд Партії ,який пройшов 19 жовтня 2018 року у НСК «Олімпійський», визнав , що етап очищення ми пройшли з гідністю, згуртовано і одностайно.


Хочу наголосити , що Аграрна партія – єдина політична сила, яка кардинально та неспростовно перемогла – перемогла гідру політичної корупції та звільнилася від олігархічного впливу всередині партії, що дає надію на перемогу над самим українським олігархатом.


Наразі в органах місцевого самоврядування , пройшовши п'ять хвиль виборів до об'єднаних територіальних громад , наша політична сила , не маючи жодного відношення до великих коштів олігархів , показала , що може працювати ефективно і результативно, здатна змінювати життя громадян на краще тут і зараз. Люди нам довіряють і готові підтримувати в майбутньому. І я впевнений, перемоги на місцях обов’язково переростуть у перемогу на виборах до Верховної Ради у 2019 році. Україна давно вже чекає великих змін - ми готові боротися за краще майбутнє України!


-А як відноситися до інформації , яка наразі лунає у ЗМІ про висунення Віталія Скоцика кандидатом у Президенти від Аграрної партії України на майбутні Президентські вибори?


Хочу наголосити , що повноваження Віталія Скоцика , як Голови Партії достроково припинені позачерговим З'їздом Партії 12 вересня 2018 року. Він взагалі не є членом Аграрної партії України оскільки був виключений із членів Аграрної партії - тому те , що показує телевізійний канал відомого олігарха і є підтвердженням того, що громадянин Віталій Скоцик вступив з ним у злочинну змову та мав намір дати можливість олігархам приватизувати Аграрну партію України, на кону були величезні гроші.


Таким чином, поширена цим каналом інформація , що 21 жовтня 2018 року начебто відбувся XV – й ( черговий ) З'їзд Партії під головуванням громадянина Віталія Скоцика , на якому були ухвалені певні рішення , в тому числі і рішення про висунення Скоцика кандидатом у Президенти України від Аграрної партії України , є фейковою та підлягає спростуванню.


Я впевнений , що керівництво Партії буде вимагати у ЗМІ спростування цієї інформації і її обов'язково спростують.


-А кого Аграрна партія України буде висувати кандидатом у Президенти на майбутніх Президентських виборах?


Нас попереду чекає праймеріз на висунення кандидата у Президенти від нашої політичної сили. Ми проведемо його прозоро, у демократичний спосіб і обов'язково оберемо людину , яка буде достойно представляти Партію на майбутніх Президентських виборах , а наразі це все попереду.


Сьогодні Бог надав нам великий шанс отримати демократичну перемогу над « вождізмом» у партії і ми розуміємо , що це означає не лише перемогу, а ще й глибоку відповідальність перед кожним українцем, перед кожною громадою.


 Ця велика відповідальність лежить на плечах кожного з нас , бо люди прагнуть скоріших змін у суспільстві – і ці зміни обов'язково будуть - ми прийдемо до влади та змінимо країну!


Тільки наша щирість може дати нам шанс нарешті змінити країну і по – справжньому побудувати її для простих людей, для нас з вами.


4170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Тарас25 жовтня 2018 18:23
0
Цікаво було почути другу сторону! З прочитаного я розумію що пан Скоцик віїхав за рахунок людей на місцях які все робили ! А тепер вирішив все продати ще й заробити як політичні девіденди так і гроші! Тому продажній шкурі так і треба .. правильно зробили ,що викинули його!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: