Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 21 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/08/21/budinok-u-koncha-zaspi-ta-chotiri-kvartiri-u-tsentri-kieva-novi-podrobitsi-pro-neruhomist-gritsenka.htm
політика, 21 серпня 2018

Будинок у Конча-Заспі та чотири квартири у центрі Києва – нові подробиці про нерухомість Гриценка



У Гриценка знайшли будинок в Конча-Заспі і чотири квартири в центрі Києва


Черговий корупційний скандал стався в українському політикумі. В інтернеті опубліковали відео журналістського розслідування, в якому автори показали маєток Анатолія Гриценка в елітному селищі Конча-Заспа вартістю не менше ніж 10 мільйонів гривень. Слід також зазначити, в реєстрі нерухомості у сім’ї Гриценка було знайдено ще чотири квартири в центрі Києва. Маєток та квартири були записані на дружину Анатолія Гриценка - Юлію Мостову.  Такі статки наводять на думку,  що звинувачення його в корупції на посаді міністра оборони, що останнім часом лунають на адресу Гриценка, небезпідставні - пише politeka.net 



Маєток, в якому проживає глава партії «Громадянська позиція», розташований на березі затоки Дніпра на так званій «Великій дамбі» - тобто, у найдорожчій частині “Конча-Заспи”. Цікаво, що на «дамбі» також володіють нерухомістю таки відомі фігури як Рінат Ахметов, Сергій Льовочкин, Вадим Новинський та інші.  Ділянка Гриценка межує з сосновим лісом  та має свій вихід до затоки. 


Якщо подивитися на ділянку, можна побачити, що її власник, який активно мітить на президентську посаду, не страждає зайвою скромністю.  Паркан маєтку Гриценко тягнеться до самої води, що викликає певні питання. Адже  таким чином «найчесніший» політик країни нехтує Законом України, який прямо забороняє спорудження парканів на відстані ближче ніж 50 метрів до води. 


Тобто Гриценко не вивчав основи водного кодексу, які чітко визначають смугу біля води, що належить всім та непридатна для використання  у приватних цілях?




Що ж стосується розмірів помістя Анатолія Гриценка, воно має площу 347,8 кв. м. та розташоване на великій території не менш ніж 50 соток. Також  політик володіє власним  баскетбольним майданчиком, озером з декоративним мостом, відкритою альтанкою та ігровим будинком для доньки політика Анни.


Не менш цікавим є той факт, що сам Гриценко не «відхрещується» від земельної ділянки на “дамбі” – просто він скромно називає елітний маєток “дачею”. Хоча, це далеко не перший випадок, коли політики, яких викрили у фінансових махінаціях, вигадують безглузді й вкрай нелогічні виправдання своїм неабияким статкам. При цьому, цинічно розповідаючи виборцям про такі чужі для себе поняття як “чесність”...


З огляду на все це, слід згадати нещодавню публікацію в УНІАН щодо виявлення доказів корупції Гриценка. Можливо, цей будинок купили саме на ті гроші, які Гриценко міг отримати, приймаючи участь у корупційних схемах щодо відчуження землі?


Нагадаємо, що на УНІАН були розміщені документи з особистим підписом Гриценка, які є прямим доказом того, що він знав про оборудки із скандальною землею.



Громадськість вже неодноразово звертала увагу правоохоронців на корупційну діяльність Анатолія Гриценка. Рік тому програма "Наші гроші" провела журналістське розслідування. І саме воно стало приводом для звернення ряду депутатів до Національного антикорупційного бюро України із закликом провести слідство стосовно злочинів Міністерства оборони часів міністра Анатолія Гриценка. Крім того,  активісти створили у Фейсбуці групу під назвою «Реальний Грищ», у якій вони збирають матеріали  для розслідування діяльності Гриценка.


Слід підкреслити, що окрім будинка журналісти також знайшли у Гриценка чотири квартири у центрі Києва, які, як зазвичай роблять українськи політики, були записані на його дружину Юлію Мостову.



Постає логічне питання -  на які кошти придбане все це майно? І відповісти на нього мають відповідні органи. Між тим зараз вже можна констатувати, що найчесніший та найбідніший кандидат у Президенти виявився не тим, ким хотів себе показати потенційним виборцям. 



4303Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: