Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 9 серпня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/08/09/sergii-tarovik-chas-rosti-svidomosti-ljudei.htm
політика, 9 серпня 2018

Сергій Таровик: Час рости свідомості людей


Різноплановість прогнозів підтверджує ризиковий характер аграрного бізнесу. Важливо відзначити не просто наявність опадів, а їх наявність у потрібні фази вегетації сільськогосподарських культур. Про цьогорічний економічний та політичний прогноз наша розмова зі знаним сільгоспвиробником та головою Кіровоградської обласної організації Аграрної партії України Сергієм Таровиком.


Сергію Петровичу, сьогодні людей хвилює, що нам чекати цієї осені. Чи подорожчають продукти харчування ?

Не секрет, що аграрний бізнес залежить від примх природи – то спека , то дощі. Ми через аномальну посуху зібрали менший урожай ніж торік. На жаль, дощі запізнилися - і вже не змогли істотно вплинути на урожайність зернових. Тому прогнозовано відбудеться подорожчання хліба, борошна та макаронних виробів, але це подорожчання зв'язане не тільки з урожайністю, а ще, в більшій мірі, через подорожчання енергоносіїв, дизпалива та цін на добрива, засобів захисту рослин, орендну плату за землю, а більше всього - через недолугу податкову політику влади.


Ми сьогодні експортуємо сировину, розвивати переробну промисловість фермери не мають можливості через незбалансовану податкову та кредитну політику, яка нав'язана зверху.


А що дасть Україні розвиток переробної промисловості і як цього досягти?

Це дуже просто - переробна промисловість надасть можливість створювати конкурентну, якісну аграрну продукцію,з більш дешевими цінами на продукти харчування, створити додаткові робочі місця  та достойні заробітні плати, знизити рівень безробіття та припинити хвилю еміграції молоді у пошуках кращої долі. А для цього потрібно дуже мало – прості, зрозумілі правила гри для кожного виробника, а не тільки для «кумів та братів», розумна податкова політика, гарантування права власності, доступ до фінансових ресурсів та умови для залучення інноваційних технологій. А все це можна вирішити дуже просто – потрібна політична воля і бажання змінити життя українців на краще.


Найобразливіше, що Україна має такі можливості , наші родючі чорноземи – це подарунок від Бога - що не посадиш на цій землі, все виросте і дасть врожай. Наша держава може кормити половину світу, а ми стоїмо на місці і розказуємо з протягнутою рукою для закордонних кредиторів про успіх наших міфічних 145 реформ, про котрі здогадуються тільки мабуть можновладці, бо всі гроші від цих « горе – реформ» вже осіли в їх кишенях десь по офшорах.


Аграрна партія  наразі має стратегію розвитку держави?

В Аграрній партії опрацьовано всі законопроекти щодо фінансового забезпечення, страхових інструментів, прозорого будівництва переробних заводів у нашій державі для створення нових робочих місць.


Ми нині чітко бачимо і знаємо, що можемо створити за короткий час близько 3 – х мільйонів робочих місць з високими заробітними платами. Ми добре розуміємо , що поки ми плідно  працювали, будували економіку держави, до законодавчої влади прийшли пройдисвіти , які через політичну корупцію створили в Україні  олігархічну модель, яка подібно раковій пухлині паразитує на бюджеті державі, висмоктує останні  кошти з людей.


Це треба зупиняти, - бо немає так званих державних коштів, а є кошти платників податків і всі ми вправі знати, куди зникають так тяжко зароблені нами кошти.


Водночас,  ми добре розуміємо, що через популістські лозунги до влади прийти неможливо – треба змінювати свідомість українця, щоб він ніколи не голосував за гроші та гречку. Зараз настав ЧАС РОСТИ – рости свідомості виборців, щоб до влади привести  насправді чесних, професійних людей.


4642Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Тарас13 серпня 2018 21:42
0
Аграріїв до влади!
Буде порядок!
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: