Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 10 липня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/07/10/festival-u-kropivnitskomu-jak-zrobiti-pr-nardepu-za-derzhavni-koshti-.htm
політика, 10 липня 2018

Фестиваль у Кропивницькому. Як зробити PR нардепу за державні кошти?



В суботу, 7 липня, народний депутат України, який став народним обранцем по спискам партії «Народний фронт» провів прес-конференцію. Відбулася вона у буфеті Кіровоградського обласного драматичного театру ім.. Марка Кропивницького. Нардеп, а в минулому ресторатор довго і з картинками розказував присутнім журналістам і своїм помічникам, як він «коштовно» допомагає обласному центру. І парки, і дороги, і дитячі майданчики, і спортивні школи, і лікарні і багато ще чого будується, ремонтується, оновлюється саме завдяки Олександру Володимировичу Горбунову.


Саме такий меседж мали винести з цієї «буфетної» прес-конференції журналісти. Але головною «фішкою» були зовсім не школи і лікарні, а мистецький фестиваль «Кропивницький», який вдруге наприкінці серпня-початку вересня має відбутися в обласному центрі. Звичайно ж його ініціатором, натхненником і «спонсором» є той самий народний депутат від «Народного фронту» Олександр Горбунов. Про це він більше години говорив на тій самій прес-конференції в буфеті театру. Правда треба пояснити, щодо «спонсорства». Так от як виявляється всі ті спортивні школи, лікарні і навіть той самий мистецький фестиваль фінансуються з державного бюджету. Тобто, на наші з вами гроші, гроші платників податків. Виникає запитання, а до чого тут народний депутат Горбунов, якого навіть не обирали в місті, а пройшов він лише по партійним спискам? За словами самого Горбунова, саме його «титанічна» праця призвела до того, що наші з вами гроші тепер підуть на проведення, в тому числі, мистецького фестивалю «Кропивницький» в обласному центрі. Тобто саме цьому пану, і нікому іншому, ми маємо дякувати за те, що в минулому році за наші гроші в Ковалівському парку розкидали зовсім нові граблі. Але, біс з ними, з тими граблями на які ми, традиційно, наступаємо десятки разів. Питання в іншому, чому такий собі пересічний платник податків чи в нашому місті, чи десь в Мукачево, або Бахмуті має платити за звичайнісінький собі політичний PR конкретного народного депутата Олександра Горбунова?


В минулому році на проведення мистецького фестивалю «Кропивницький» з державного бюджету було виділено 6998,942 тис. грн.., тобто без малого 7 мільйонів гривень. За інформацією, яку ми отримали в міністерстві культури України і яка є в нашому розпорядженні принаймні 919,100 тис. грн. було витрачено на рекламу і поліграфію для цього фестивалю. Це, як виявилось найбільша стаття витрат з усіх. Тобто ні гонорари і відрядження театрам, акторам, інсталяторам, організаторам не змогли зрівнятися навіть близько з рекламою. А якою вона була? На фото ви бачите приклад рекламного білборду фестивалю «Кропивницький» подібною була і реклама на сітілайтах, і сувенірна продукція, і матеріали в ЗМІ. Все б нічого але у всіх цих матеріалах досить виразним є рядок «Ініціатор фестивалю народний депутат України Олександр Горбунов». Ну в цих матеріалах можна знайти і «позитив» принаймні на них портрет Марка Кропивницького, а не Олександра Горбунова. Але якщо без жартів, чому ми з вами маємо платити за рекламу конкретно одного народного депутата? Сума 7 мільйонів гривень, яка виділена на проведення фестивалю може оцінюватись по різному. Хтось скаже, що справжнє мистецтво не має ціни, хтось може зазначити, що на одному з останніх аукціонів картину Пікассо продали за понад 100 мільйонів євро, а хтось порахує ціну фестивалю «Кропвиницький» в мінімальних пенсіях. І це буде приблизно 5000 таких пенсій.


Але менше з тим, ми не беремося забороняти чи навіть дискутувати навколо того, що небагата країна, яка знаходиться в стані війни з російським агресором немає проводити культурних, мистецьких та будь-яких інших подібних заходів. Ми досліджуємо інше. Коли один конкретно взятий народний депутат за бюджетні гроші влаштовує собі «особливому» політичну рекламу. Лише одних білбордів з прізвищем Горбунова було розміщено майже 500 штук. До цього слід додати ще 15-тихвилинний ролик на одному з загальнонаціональних каналів з тим самим народним депутатом.


В суботу, 7 липня, народний депутат «списочник» Олександр Горбунов в буфеті драматичного театру ім.. Кропивницького повідомив, що цього року фестиваль «Кропивницький» проходитиме з 29 серпня по 3 вересня. Але між тим вже 14 липня до дня перейменування верховною радою Кіровограда в Кропивницький відбудеться концентр симфонічної музики в рамках анонсування мистецького фестивалю. І анонсування і сам фестиваль, який мабуть таки відбудеться вам, платникам податків, цього року обійдеться вже в 7,5 мільйонів гривень. І не сумнівайтесь, що не менше мільйона буде виділено на рекламу. На рекламу одного конкретного народного депутата, колишнього ресторатора Олександра Горбунова. Тому коли в и в чергове будете платити податки задайте про нього.


7952Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Громадянин10 липня 2018 15:53
0
Ворюга
Відповісти
горбунов11 липня 2018 11:59
0
це все неправда
Відповісти
посипака12 липня 2018 15:32
0
Це свята людина це мой бог...
Відповісти
Борис12 серпня 2018 02:34
0
Много у кого были в руках бюджетные деньги, но никто ничего подобного не делал, может мне и не нравится формат фестиваля, но по крайней мере он есть и это единственный масштабный проект в нашем городе.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: