Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Олександра Лєвіна
Дата: 23 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/05/23/koalitsija-opobloku-ta-nashogo-kraju-zbiraetsja-zvilnjati-zastupnika-z-komandi-raikovicha.htm
політика, 23 травня 2018

Коаліція Опоблоку та «Нашого краю» збирається звільняти заступника з команди Райковича

Олександра Лєвіна



 Власне про це розмови в кулуарах міської ради Кропивницького ходили давно. Олександр Грабенко є куратором дуже привабливих для деяких депутатів управлінь: земельного, капітального будівництва, архітектури та інших. А від так в нинішній коаліції, що в основному складається з депутатів Опозиційного блоку та «Нашого краю» є багато бажаючих замінити Грабенка, який є людиною міського голови Райковича та налагодити під себе корупційні потоки.


Депутати від цієї коаліції вже давно висловлюють меру незадоволення Грабенком. Одним не видають паспорти прив’язки під чергові МАФи, іншим повільно вирішують «земельні» питання, тому, як кажуть обізнані люди, критична маса проти Грабенка досягла пікової точки. Наразі провладна коаліція, яку неформально очолює секретар міської ради Андрій Табалов збирає голоси на наступне сесійне засідання, що має відбутися на початку червня. Робиться це традиційними в українській політиці способами. Хтось і так свій і проголосує, на когось натиснуть адміністративно, а чийсь голос банально куплять.


 Цікавий нюанс цієї оборудки полягає в тому, що Олександр Грабенко є безпосередньою людиною Андрія Райковича, як і Олександр Мосін, на відміну від Наталі Дзюби, яку вважають близькою до депутата обласної ради від Опоблоку Вадима Волканова.


За достовірною інформацією Грабенка хочуть замінити на фактично «праву руку» Андрія Табалова – голову «земельної» комісії міськради Олександра Шамардіна. Ця досить неоднозначна кандидатура викликає спротив навіть в рядах самої провладної коаліції. Проте, досвід показує, що коли мова йде про грошові потоки то депутати на диво одностайні.



Схема «збиття» Грабенка проста. В порядок денний засідання поставлять звіти заступників міського голови. Типу - час прийшов. Хоча варто нагадати голови постійних комісій, за виключенням Ігоря Волкова, до цього часу не відзвітували хоча мали зробити це ще в грудні минулого року. Але на це пряме порушення регламенту ніхто не зважає.


Так от, звіт Грабенка, очевидно, поставлять третім після Мосіна і Дзюби. І на відміну від двох них, звіт Грабенка визнають незадовільним – це і буде формальною підставою для того щоб поставити на голосування питання про його звільнення. Головна задача у кураторів провладної коаліції це забезпечити явку своїх «штиків». Тому що голосів у цієї коаліції дуже впритик. Але якщо це їм вдасться то тоді міський голова Андрій Райкович все більше буде схожим на «весільного» генерала, в якого немає ні своїх депутатів в раді, і майже не залишиться представників його команди на ключових посадах у виконкомі.





фото - centr.kr.ua ,  rk.kr.ua



5170Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Михайло23 травень 2018 14:13
0
Та давно його вже треба замінити. І хто це зробить не так вже й важливо.
Відповісти
Рита23 травень 2018 14:23
0
Хм... Это вы за мера беспокоитесь или за город? Со статьи следует, что за мера...
Відповісти
Андрей24 травень 2018 11:01
0
Ну если шамана назначат, то и землю под горсоветом продадут
Відповісти
Рк 24 травень 2018 12:00
0
у Райковича, что совсем отбили гордость?
Відповісти
Райкович25 травень 2018 09:40
0
меня взяли в плен
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: