Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 22 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2018/05/22/u-novgorodtsi-tskujut-odin-z-naikraschih-amatorskih-vokalnih-ansambliv-ukraini.htm
політика, 22 травня 2018

У Новгородці цькують один з найкращих аматорських вокальних ансамблів України


Новгородківський вокальний ансамбль «Мрійниці» - один з найкращих аматорських вокальних колективів країни, який є учасником і переможцем численних конкурсів і фестивалів. Нещодавно «Мрійниці» здобули знакову перемогу у двох номінаціях на всеукраїнському фестивалі у місті Трускавець, прославивши таким чином Новгородівський район на всю країну.


Втім, успіхам колективу не тішиться, як не дивно, керівництво району. Ба більше, деякі учасниці ансамблю повідомляють про цькування з боку чиновників Новгородківської РДА, зокрема завідувача сектору культури, туризму та культурної спадщини Лілії Бойко, якій потурає голова РДА Андрій Кочерга.


«Мрійниці» стверджують, що систематичні приниження і цькування колективу з боку чиновниці тривають вже давно, і викликані тим, що успішний вокальний колектив демонструє успіхи у своїй роботі, при цьому не побоюючись вказувати чиновниці на численні порушення у її роботі.


Відтак, за словами учасниць колективу, Лілія Бойко робить все можливе для того, аби знищити ансамбль, усіляко принижуючи його учасниць та обмежуючи колектив у можливостях.


Найвідомішим став випадок, коли нещодавно керівництво сектору культури усіляко перешкоджало «Мрійницям» у поїздці на фестиваль у Трускавці. Втім, учасниці ансамблю своїм коштом все ж поїхали на фестиваль, а після тріумфального повернення колективу додому, його учасниць не просто ніяк не заохотили, а навіть не виплатили їм компенсацію за відрядження, при цьому продовжуючи приниження і цькування.


Після цього одна з представниць колективу почала оббивати пороги чиновницьких кабінетів у пошуках справедливості, однак це теж не давало результату.


Відтак, 10 травня мати однієї з учасниць колективу на особистому прийомі звернулась по допомогу до заступниці голови ОДА Світлани Лобанової. На прийомі був також присутній голова РДА Андрій Кочерга. Приймаючи звернення, жінку запевнили, що дану проблему буде негайно вирішено.


Однак, голова РДА вкотре цинічно не дотримався слова, і знущання над колективом продовжились, набравши ще більших обертів.


Зокрема, попри численні досягнення, «Мрійниць» не допустили до участі у Всеукраїнському фестивалі-конкурсі «Калиновий спів». Крім того, учасниць ансамблю продовжують принижувати, на них чиниться шалений тиск з боку чиновників.


Новгородківські свободівці висловлюють обурення з приводу таких дій керівництва району і висловлюють підтримку ансамблю «Мрійниці» у їх боротьбі.


«Ця ситуація вкотре демонструє не лише неспроможність, але й небажання керівництва району розвивати його. Складається таке враження, що голову РДА сюди відрядили не для розбудови району, а для просування приватних бізнес-інтересів. Інакше як пояснити ситуацію, коли його підлегла доводить до відчаю і фактично знищує ансамбль, який є гордістю району, а голова адміністрації ніяк на це не впливає? Ми вважаємо, що Андрій Кочерга не діє в інтересах району, в тому числі пригнічує розвиток культури. Таке буває, коли на посаду голови РДА призначають людину з іншого району виключно для лобіювання бізнес-інтересів керівництва області» - прокоментував ситуацію керівник Новгородківської районної організації ВО «Свобода» Павло Дейнеко.


Націоналісти наголошують, що зроблять все можливе щоб допомогти ансамблю «Мрійниці». Зокрема, свободівці підготували ряд звернень до органів влади з вимогою втрутитись у ситуацію і притягти винних до відповідальності.


2633Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: