Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 25 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/10/25/agrarna-partija-ukraini-maibutne-kraini-za-silnimi-gromadami.htm
політика, 25 жовтня 2017

Аграрна партія України: майбутнє країни за сильними громадами


Вже цієї неділі, 29 жовтня, в Україні відбудуться вибори в об’єднаних територіальних громадах, які дадуть новоствореним громадам шанс обрати місцевих лідерів, які заслужили довіру людей. Саме такими є кандидати від Аграрної партії – це господарі, які працюють для своїх громад. Якщо ж на цих виборах перемагатимуть намісники влади та олігархічної опозиції, представляти інтереси громад і вирішувати їхні проблеми буде нікому.


Команда Аграрної партії переконана, що справжній поступ України почнеться з сильних громад. Тож пропонує чітку програму дій для розвитку самоврядування в Україні. Головні завдання, які ставить політична сила, лишаються незмінними: «Землю – громадам! Кошти – громадам! Владу – громадам!»


Земля за межами населених пунктів повинна бути передана в розпорядження громад, а не корумпованого Держгеокадастру. Аграрна партія засуджує спроби загальмувати ухвалення відповідного рішення у ВРУ. У подальшому в повноцінне розпорядження громад мають бути передані і водні та лісові ресурси.


Добробут громад має забезпечуватись справедливим розподілом податків. 70% коштів повинні залишатися на потреби громади. І лише 30% - передаватись на загальнодержавний рівень, щоб забезпечити обороноздатність і правопорядок. Зараз же через центральний бюджет перерозподіляється майже 4/5 усіх грошей.


«Кошти і земля – це головні ресурси розвитку громад. Маючи ці ресурси, вони зможуть відновити школи, дитсадки, ФАПи, лікарні, інфраструктуру в селах. А без цього еміграція українців та вимирання сіл триватиме», - говорить лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.


Аграрна партія виступає за те, щоб громади отримали більші права щодо вирішення своїх питань. Зокрема, за надання громадам права обирати суддів, начальників місцевої поліції – у такому разі вони будуть діяти в інтересах справедливості і простих людей, а не «обслуговуватимуть» своє керівництво з центру.


«Головною проблемою більшості громад є безробіття та низький рівень життя. Кількість охочих емігрувати з України за останній рік зросла з 30 до 35%. Треба зробити так, щоб активні люди не покидали своїх громад. Інакше цілі райони як не вимруть, то роз’їдуться по чужині. Ми і на місцевому рівні, і на загальнонаціональному рівні добиваємося створення умов для підприємництва», - наголошує лідер Аграрної партії.


Зокрема, політична сила виступає за розвиток переробки аграрної сировини, що дасть змогу створювати робочі місця не лише в селах, а й у містах. Другий надважливий напрямок – розвиток кооперативів у селах, завдяки якому малі господарства зможуть постачати свою продукцію до споживача без посередників, що стабілізує ціни на харчі.

 

Так, під час прес-конференції у Прес-клубі Кропивницького Віталій Скоцик, лідер Аграрної партії України зазначив:


«Основне завдання для сил, які є дійсно структурованими і тими, які працюють в Україні, це, звичайно, вибори 29 жовтня. Це найбільші вибори в Україні з жовтня 2015 року, тому вони дуже важливі. Мало того, більшість експертів сьогодні вважають, що ці вибори будуть генеральною репетицією перед наступними президентськими і парламентськими. Тобто, п’ятірка тих партій, які вийдуть на лідируючі позиції по виборах 29 жовтня – це, власне, ті політичні сили, які будуть розігрувати між собою і президентську позицію, і парламентську на виборах 2019 року. Аграрна партія йде майже у кожній 201 громаді, по всій території нашої держави. І наше завдання взяти не менше 30% підтримки виборців по всіх громадах. Сьогодні змушений констатувати, що всі брудні технології, які працюють на парламентських виборах, повним ходом задіяні на виборах місцевих. Сьогодні це і підкуп виборців, і підставні кандидати, і залякування, і знищення підприємств. Тому справжня війна відбувається перед виборами 29 жовтня і думаю, що у найближчі до неділі дні буде багато сюрпризів по різних куточках нашої держави. Це ще раз підтверджує, що ці вибори надзвичайно важливі. Аграрна партія сьогодні є на третій позиції за результатами місцевих виборів 2015-го, 20160-го та 2017-го років. Наше завдання – не опуститися нижче третього місця, а я думаю, що у нас є хороші шанси піднятися ще вище, але стратегічне завдання бути в п’ятірці і ще раз взяти не менше 30% підтримки виборців на виборах 29 жовтня. Ми об’їздили майже всі громади і завершимо наш тур містом Кропивницьким. Ми однозначно будемо мати громади, де партія набере 50 і 80 відсотків підтримки. Заряд у членів партії сьогодні такий, що ми всі не бачимо іншого варіанту, як тільки вигравати ці вибори, наступні, і ще одні наступні. Тому завдання сьогодні наше тут, в Кіровоградській області, робота з громадами. Ми працюємо у чотирьох громадах за два дні. Ми працюємо з вами, шановні журналісти і, звичайно, з партійним активом, бо всі мають відчувати заряд, як партійний актив, так і ви, журналісти, як громадяни нашої країни, бо нині справді йде підготовка до великих виборів 2019 року. Якщо вони не відбудуться раніше. Ми повністю до них готуємося з максимальною відповідальністю і з дуже серйозними намірами».


Сергій Таровик, голова Кіровоградської обласної організації АПУ, член Політради, член Президії партії додав:


«Для нас це найбільші вибори з 2015 року. У Кіровоградській області в шести громадах у виборах візьмуть участь приблизно 30 тисяч жителів. Це практично п’ять відсотків жителів Кіровоградщини. Тому, це буде нормальний зріз за результатами виборів. Серед об’єднаних територіальних громад буде одна міська, Помічнянська, де вісім тисяч жителів. На всіх територіях працюють наші команди, агітатори, але ми розраховуємо на місцевих лідерів громадської думки, на тих людей, які вже щось зробили у своєму житті. Це авторитетні люди, як вчителі, так і працівники культури, фермери, одним словом, люди різних сфер. У наших списках люди всіх професій і з усіх верств населення, тому сподіваємося на гарний результат, бо докладаємо чимало зусиль. Що стосується минулих виборів, то ми показали гарний результат в області. Набрали в одній громаді 40 відсотків голосів, в іншій приблизно 20 відсотків, тому будемо рівнятися на цей результат. Не хочеться опустити планку нижче, але час покаже. Бо застосовуються різні технології, в тому числі, брудні. Намагаємося на них реагувати. Говоримо про те, що скільки вже можна голосувати за гречку, 25 років минуло, давайте вже будувати нову країну і з високо піднятою головою. Треба дивитися вперед і вибирати людей, які дійсно будуть працювати. Саме на громади маємо великі надії, бо на місцях мають керувати люди, які щодня дивляться односельчанам в очі, а не ті, які дивляться на все згори».


Юрій Крутько, перший заступник голови Кіровоградської обласної партійної організації АПУ, член Політради партії додав:


«Партія розвивається швидко, ми на правильному шляху, все більше людей нам вірять і довіряють нашому лідеру. Я переконаний, що ми переможемо і будемо першими на наступних виборах».


Щоб реалізувати свою програму дій в інтересах громад, Аграрна партія стала одною з найактивніших учасниць виборів 29 жовтня і зробила серйозну заявку на перемогу. Вона висунула 2090 кандидатів у депутати рад і 16 кандидатів на посади голів ОТГ. Лише в Кіровоградській області висунуто 111 кандидатів у депутати місцевих рад, це складає 85 % кандидатів від спискового складу рад ОТГ – у всіх шістьох громадах, де відбудуться вибори.


3383Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: