Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 6 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/09/06/opora-jarinich-lider-sered-kirovogradskih-mazhoritarnikiv-za-vsima-pokaznikami-za-rik.htm
політика, 6 вересня 2017

ОПОРА: Яриніч – лідер серед кіровоградських мажоритарників за всіма показниками за рік


Сьогодні, 6 вересня, у прес-клубі м. Кропивницький відбулася прес-конференція, присвячена підсумкам моніторингу діяльності депутатів-мажоритарників регіону впродовж шостої сесії Верховної Ради України.


Так, Зоя Лебідь, громадська консультантка ОПОРИ у Кіровоградській області зауважила, що у вересні розпочалася нова, 7-ма сесія Верховної Ради VIII скликання, яка триватиме аж до початку наступного 2018 року. Громадянська мережа ОПОРА проаналізувала, з яким багажем успіхів та досягнень  підходять народні обранці до нового політичного сезону. 


«Починаючи з лютого 2017 року ми уважно досліджували діяльність 88-ми народних депутатів, обраних в одномандатних мажоритарних округах (у 2015 році нашому моніторингу підлягали 36 депутатів, в 2016 році – 105) за двома ключовими критеріями: 1) законотворча робота в парламенті; 2) активність у виборчому окрузі. На основі вимірювання 23 показників, складалися щомісячні рейтинги активності народних обранців, з результатами яких можна ознайомитися на нашому веб-порталі  rada.oporaua.org. Узагальнивши зібрані громадськими консультантами ОПОРИ за останні 6 місяців дані, ми пропонуємо до вашої  уваги зведений рейтинг активності 88-ми народних депутатів за підсумками 6-ї сесії Верховної Ради, яка тривала  з лютого  по  липень 2017 року. Нагадаємо, що оцінювання здійснюється за 100-бальною шкалою, де 100 балів отримує депутат з найкращими сукупними показниками», - розповіла Зоя Лебідь.


За її словами, з представників Кіровоградської області найвищий рейтинг у Костянтина Яриніча (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") з показником 44 балів. Цей депутат отримав найвищий бал за діяльність у виборчому окрузі(27 місце у рейтингу), зокрема через найбільшу кількість проведених прийомів та активну участь  у публічних заходах. Також він зайняв першу серед депутатів-мажоритарників області за показником законодавчої роботи. 


Олесь Довгий (група «Воля народу») опинився на 59 місці. Низька активність в окрузі(62 місце, у 2017 році округ не відвідував, але працювали 4 приймальні депутата), законодавча активність на ті самі 59 балів.


Анатолій Кузьменко (фракція ПАРТІЇ "БЛОК ПЕТРА ПОРОШЕНКА") та Станіслав Березкіна (Група «Партія Відродження») у загальному рейтингу зайняли 64 та 76 місця відповідно. 


Анатолій Кузьменко не проявляв активності в окрузі та жодного разу не звітував перед виборцями. В той же час дисципліновано відвідував парламентські засідання та засідання комітетів.


Станіслав Березкін був малоактивний в окрузі, парламентські засідання відвідував, але  практично не проявляв законодавчої активності, жодного разу не взяв участі в роботі профільного комітету. 


Найнижчу позицію серед депутатів Кіровоградської області в узагальненому рейтингу зайняв Михайло Поплавський (група «Воля народу»). Цей депутат протягом півроку послідовно ігнорував роботу в окрузі, жодним чином не звітував перед виборцями. Депутат за пів року роботи не подав жодного депутатського запиту, став співавтором лише одного законопроекту.


Зоя Лебідь також додала, що протягом 6-ї сесії Верховної Ради депутати, які підлягали моніторингу, у середньому зареєстрували 11 законопроектів кожен. Значна частка їхніх ініціатив подані у співавторстві. Проблем виборчих округів стосуються лише 34% розроблених депутатами законопроектів. З усіх поданих депутатами протягом 6-ї сесії запитів 53% стосуються проблем виборчих округів. 


Представлені оцінки наочно демонструють наскільки відповідально народні депутати ставилися до виконання своїх безпосередніх обов’язків (комунікація з виборцями, розробка законів, контроль за діями виконавчої влади, участь в пленарних засіданнях та комітетській роботі) протягом останніх півроку. 


Окрім цього Зоя Лебідь нагадала, що скоро в шести об’єднаних територіальних громадах на території Кіровоградської області відбудуться вибори: у Кіровоградському, Компаніївському, Добровеличківському та Маловисківському районах. Представники «ОПОРИ» планують там бути і моніторити виборчий процес.  


5260Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: