Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор:
Дата: 29 травня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/05/29/opora-prezentuvala-analiz-kontentu-veb-saitiv-parlamentskih-partii-regionalni-saiti-e-u-bpp-solidarnist-ta-vo-batkivschini-.htm
політика, 29 травня 2017

Опора презентувала аналіз контенту веб-сайтів парламентських партій: регіональні сайти є у «БПП-Солідарність» та ВО «Батьківщина»


Сьогодні, 29 травня, у Прес-клубі Кропивницького відбулася публічна дискусія на тему: «Парламентські партії та виборці. Як знайти спільну мову на локальному рівні».


Під час дискусії громадський консультант Громадянської мережі ОПОРА Зоя Лебідь презентувала результати аналізу активності парламентських партій у Кіровоградській області. 


Механізми та практики взаємодії партійних осередків із виборцями, звітування та відкритості партій у міжвиборчий період обговорювали представники політичних партій, громадські активісти та журналісти.


Зокрема, Зоя Лебідь нагадала, що Громадянська мережа ОПОРА вже два роки поспіль проводить аналіз діяльності політичних партій та народних депутатів. Минулого року акцент було зроблено на діяльності громадських приймалень нардепів в регіонах. 


Цього разу Зоя Лебідь презентувала аналіз контенту веб-сайтів парламентських партій.


Так, проаналізувавши веб-сайти обласних організацій шести парламентських політичних партій («БПП-Солідарність», «Народний Фронт», ВО «Батьківщина», «Самопоміч», «Опозиційний блок», Радикальна партія), представники ОПОРИ виявили, що партійні регіональні сайти є у «БПП-Солідарність» та ВО «Батьківщини». Натомість, інші партії користуються сторінками на сайтах всеукраїнських організацій партій. Територіальна організація партії «Опозиційний блок» не має такої сторінки. Усі осередки партій користуються сторінками в соціальній мережі Фейсбук. 


Проаналізувавши контент, що міститься на сайтах та сторінках в соціальних мережах, було виявлено, що  більшість інформацій стосуються участі партійців, депутатів у різних урочистих та публічних заходах. Так, з 56 інформацій початку 2017 року на регіональному  сайті «БПП-Солідарність», 43 стосуються саме урочистих та публічних заходів. 


Натомість, оприлюднення позиції, рішення партії щодо актуальних проблем місцевого розвитку, оприлюднення позиції, рішення партії щодо загальнонаціональних проблем, інформація про роботу депутатського корпусу в органах місцевого самоврядування на інформаційних сторінках партій практично відсутні.


Разом з тим, сайти  проаналізували за такими критеріями: чи є на сайті інтерактивні рубрики (форуми, блоги, опитування), можливість залишити коментарі, інформація про історію партії,  кількість членів та розмір внесків,  ключові рішення прийняті на з’їздах партії, фінансова звітність, контакти  й адреси регіональних офісів (приймалень партій).


Так, виявилось, що знайти фінансові звіти просто на сайтах двох партій – «БПП-Солідарність» та Народного фронту». При цьому окремо регіональний звіт є тільки у «БПП-Солідарність». У інших парламентських партій звіти можна знайти через функцію «пошук» в рубриці новини.  


Контакти районних осередків партій є тільки у Радикальної партії та об’єднання «Самопоміч». При цьому, контакти Радикальної партії, в більшості, не актуальні. Лише контакти обласних осередків є на веб-сайтах інших парламентських партій. Опозиційний блок не має контактів осередків на веб-сайті та у соцмережах.


Зоя Лебідь також озвучила рекомендації від Громадянської мережі «Опора» для представників парламентських партії. 


Так, рекомендовано забезпечити системне оприлюднення на власному офіційному сайті інформацію  про роботу депутатського корпусу партії, депутатських фракцій в органах місцевого самоврядування Кіровоградської області. Розмістити на веб-сайті партії інформацію про історію та ідеологію партії, розмір членських внесків та фінансові звіти. Розмістити контакти і адреси районних офісів (приймалень партій).


4900Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: