Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Вікторія Талашкевич, Прес-клуб реформ
Дата: 7 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/04/07/regionalni-golosi-zvuchat-za-detsentralizatsiju-.htm
політика, 7 квітня 2017

Регіональні голоси звучать "за" децентралізацію!

Вікторія Талашкевич, Прес-клуб реформ


Тренінг для журналістів та регіональних координаторів проекту “Регіональні голоси за децентралізацію” із Кіровоградської, Черкаської та Вінницької областей тривав з 31-го березня по 2-ге квітня 2017 у місті Світловодськ.



Участь у заході взяли понад два з половиною десятки журналістів, експертів, лідерів громадського сектору.



Під час тренінгу учасники отримали інформацію про сутність реформи децентралізації, її перебіг, ключові точки здійснення заходів в рамках реформ, зокрема, із доповіддю «Реформа стратегії децентралізації: Теорія і візії» виступив Володимир Нижник, керівник Офісу реформ.



Практичну сторону втілення реформи розкрив тренер DESPRO, голова Асоціації об'єднаних територіальних громад Олександр Корінний, на прикладі Новоукраїнської ОТГ та досвіді інших об’єднаних громад, що входять до асоціації, яку він очолює.


Учасники опрацювали не лише інформацію про законодавчі рамки розвитку об’єднаних громад, а й питання гуртування всередині громади, використання ресурсів, що є у громаді та вплив інститутів громадянського суспільства та ЗМІ на ці процеси. Регіональні журналісти, блогери та медіа-активістів, які залучені до участі у проекті, через навчання і підвищення кваліфікації стануть мультиплікаторами демократичних і журналістських цінностей для ширшої аудиторії медіа-споживачів в центральних регіонах України – на Кіровоградщині, Вінниччині та Черкащині.



Інша частина тренінгу була присвячена використанню новітніх технологій у створенні медіа-матеріалів, присвячених децентралізації: онлайн- інструментів візуального сторітелінгу (Фото, інфографіка, колаж: Canva, Pixlr, Tagul), мобільних додатків та онлайн-тестів та якості друкованих матеріалів (формування заголовків, ілюстрування тощо).



За результатами заходу журналісти отримали матеріал для публікацій, включаючи коментарі фахівців, створювали візуальні матеріали, а також здійснили попереднє планування інформаційних кампаній у себе в регіонах. У розділі "
Регіональні голоси за децентралізацію" слідкуйте за перебігом проекту!



 
Координаторка проекту Ольга Гріднєва зазначає, що наразі відбувається активна фаза реформи децентралізації, проте лише мала частина місцевих громад досі розуміє мету реформи, а також ті можливості, які відкриваються, і роль мешканців у процесах прийняття рішень у місцевих громадах.


Найближчим часом в усіх трьох зазначених вище областях будуть розпочаті регіональні адвокаційні кампанії – для поширення демократичних цінностей в регіонах. Також в обласних центрах відбудуться круглі столи – як частина згаданих адвокацінйх кампаній, - для обговорення поточних проблем у сфері децентралізації.



- За участі експертів, ми вже розробили кілька он-лайн тестів на тему децентралізації, які розміщені для вільного доступу у мережі для підвищення уваги широких кіл громадськості до процесів децентралізаці та поліпшення знань про децентралізацію у мешканців Центральної України, - розповідає координаторка проекту Ольга Гріднєва.



 Наприкінці проекту відбудеться медіа-конкурс та Журналістський форум якісної журналістики – як підсумок проекту та обмін кращими практиками. 



Кіровоградський прес-клуб реформ втілює проект під назвою «Регіональні голоси за децентралізацію» за підтримки «Фонду розвитку ЗМІ» Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of the U.S.Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government.





5429Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: