Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Кіровоград24
Дата: 4 квітня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/04/04/politichna-kriza-v-miskii-radi-prodovzhuetsja-sesija-znovu-ne-vidbulasja.htm
політика, 4 квітня 2017

Політична криза в міській раді продовжується: сесія знову не відбулася

Кіровоград24


Сьогодні мало відбутися чергове сесійне засідання Кіровоградської міської ради, проте, воно знову не відбулося через відсутність кворуму. Знову зареєструвалися лише 21 депутат, при необхідних 22. Зранку міському голові Андрію Райковичу та частині провладних депутатів з Опоблоку, «Нашого краю», «Рідного міста» та «УКРОПу» довелося почути в виступах громадськості критику на свою адресу. Представники громади критикували владу за підвищену, майже вдвічі, квартплату, занедбані кладовища та «земельний дерибан». Після цих виступів міський голова оголосив перерву на годину, щоб провести переговори і консультації і все ж зібрати кворум на засіданні о 12.00.


Натомість, і о 12 ситуація була такою ж. Після виступів представників «Нашого краю» Олега Краснокутського та Опоблоку Анатолія Ларіна, міський голова оголосив ще одну перерву. Цього разу на 15 хвилин, до 13 години. Але й о 13 годині ситуація не змінилася. Тому Андрій Райкович оголосив перерву в сесійному засіданні на невизначений час і попросив секретаря міської ради Андрія Табалова та керівників фракцій та груп провести переговори. Нагадаємо, що це, фактично, четверте підряд засідання, яке не відбувається. Так, в лютому, за відсутності на сесії міського голови, спробу провести засідання зробив секретар міської ради Андрій Табалов. Проте, тоді навіть не змогли затвердити порядок денний. Згодом група депутатів написала заяву про проведення позачергового сесійного засідання. Але його навіть не призначили. 


15 березня, за головування вже Андрія Райковича, вдалося зібрати депутатів і, навіть, затвердити порядок денний. Проте, через небажання міського голови та депутатів, які його підтримують, йти назустріч опозиції і винести наперед питання скасування рішення виконкому про підвищення тарифу на проїзд в міському транспорті, половина депутатського корпусу відмовилися реєструватися на засіданні, а згодом і взагалі покинули сесійну залу. Після цього електронна система голосування показала, що в  залі відсутній кворум і зареєструвався 21 депутат і міський голова. А, відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування» для проведення засідання необхідно, щоб в ньому брали участь більше половини від загального складу ради. У випадку КМР – це 22 народних обранця. Проте, не зважаючи на явне порушення закону, міський голова продовжив засідання і на ньому було прийнято десятки рішень, які сьогодні вже оскаржуються в судах. 


Спроба провести сесійне засідання 30 березня і взагалі закінчилася гучним скандалом, який ледве не дійшов до бійки. Цього дня в сесійній залі знову зареєструвався 21 депутат і міський голова. Цього разу головуючий вже не ризикнув проводити засідання за відсутності кворуму. І дізнавшись, що представники «демократичної опозиції» саме в цей час проводять прес-конференцію в кіровоградському прес-клубі, разом із секретарем ради та кількома депутатами поїхали туди. Між представниками провладної та опозиційної групи депутатів міської ради зав’язалася словесна перепалка на підвищених тонах. І, фактично, прес-конференція була зірвана. Андрій Райкович відмовився брати письмові вимоги «демократичної опозиції» і призначив продовження засідання на 13 годину того ж дня. Але у визначений час знову нічого не змінилося. Мер був змушений перенести засідання на вівторок, 4 квітня. І, як ми вже писали, не зважаючи на численні перерви, сесія так і не відбулася.   


    


3119Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: