Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Прес-клуб реформ, фото та відео - Анна Горобцова, Вікторія Талашкевич
Дата: 24 березня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2017/03/24/-jakisna-infografika-jak-zaporuka-rozvitku-media.htm
політика, 24 березня 2017

​Якісна інфографіка як запорука розвитку медіа

Прес-клуб реформ, фото та відео - Анна Горобцова, Вікторія Талашкевич

Два дні поспіль журналісти із кількох центральних областей України працювали у Кропивницькому, вивчаючи таку тему, як інфографіка. Це тренінг для журналістів та редакторів ЗМІ, які планують розвивати такий напрямок у роботі як мультимедіа або ж хочуть вдосконалити свої вміння. Працювали з ними тренери - Владислав Кулик та Дмитро Тужанський.

Протягом двох днів журналісти отримали найбільш актуальну інформацію про графічний та візуальний контент в медіа, особливості його створення та важливість для роботи ЗМІ, тренди та практичні поради. Крім того, вони пройшли по кроках кожен з етапів створення інфографіки – від пошуку теми та збору інформації до процесу візуалізації даних.

Зокрема, мова йшла про аналітичну частину створення інфографіки, про інфографіку як одиницю контенту і новий жанр, про те, чому візуальність має значення і де шукати теми та інформацію для інфографік.

 Тренери: Владислав Кулик, викладач у програмах Інтерньюз – Україна на курсах по нових медіа теми пов’язані з дизайном, візуалізацією інформації та керуванням процесом створення візуального контенту. Закінчив Харківську політехніку, де навчився системному підходу до вирішення складних та різнопланових задач. Замість того, аби стати інженером-конструктором пішов у медіа-аналітику, бо це було набагато цікавіше. За кілька років вже мав кар’єру у медіа.

Працював журналістом та редактором у найкращій в ті часи у Харкові службі новин на радіо. Втілив першу велику власну професійну мрію про новину журналістику. Автор та аналітик у різних медійних проектах по політиці та економіці. Телебачення, радіо, щоденні газети тощо. Кілька виборчих проектів, які консультував по медіа та плануванню кампаній. Ніякого бруду, тож нікому нічого не винен.

Дмитро Тужанський, політичний аналітик, консультант з медіа та маркетингу, медіатренер. Співпрацює з ОБСЄ, Інтерньюз Україна, є аналітиком Комітету виборців України. Свого часу працював редактором та копірайтером у діджитал-агенції PRODIGI (prodigiagency.com), де працював з Kyivstar, Discovery Channel, ПУМБ, Microsoft Ukraine, Samsung та ін. Як політичний оглядач дописує для Європейської та Української Правди, Українського тижня. Як стратег та аналітик співпрацював з такими проектами як Slovoidilo.ua, FreeCrimea.com.ua. Займався запуском та розвитком нішових онлайн-проектів з регіональною прив’язкою: varosh.com.ua, www.mukachevo.net. Закінчив Європейські студії Національного університету «Києво-Могилянська академія» (2010р.); Участь у майстер-класах та публічних лекціях.

Тренінг пройшов у рамках проекту Ужгородського прес-клубу «Створення Консультаційного центру мультимедіа для регіональних українських ЗМІ» став можливим завдяки підтримці американського народу, що була надана через проект USAID «У-Медіа», що виконується міжнародною організацією Інтерньюз. Зміст матеріалів є виключно відповідальністю організації (назва) та необов’язково відображає точку зору USAID, уряду США та Інтерньюз.


4380Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: