Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: Kirovograd24
Дата: 1 листопада 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2016/11/01/v-kuluarah-miskradi-nazvali-imovirnih-novih-kerivnikiv-postiinih-komisii.htm
політика, 1 листопада 2016

В кулуарах міськради назвали ймовірних нових керівників постійних комісій

Kirovograd24


Як вже повідомляв сайт «Кіровоград24» раніше, в порядок денний завтрашнього сесійного засідання внесено проект рішення, який передбачає, що голови постійних комісій Кіровоградської міської ради не можуть керувати комісіями більше року з часу обрання та двічі протягом всієї каденції. Така поправка, свого часу, вже вносилася тодішнім секретарем міської ради Володимиром Смірновим. Проте, не була прийнята. Сьогодні її внесення підтримує нинішній секретар міської ради Андрій Табалов.  


Як повідомив сайту «Кіровоград24» один з депутатів, насправді «каменем спотикання» є комісія з питань житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності. Вже другу каденцію поспіль її очолює, нині представник «Батьківщини», а в минулому «Партії регіонів», Роман Розгачов. Проте, більшість, яка утворилася нині в міській раді, не змогла домовитися про заміну лише одного голови цієї комісії через те, що представники кількох фракцій і груп претендують стати головами і інших комісії, зокрема, «земельної». 


Так, «земельну» комісію наразі очолює представник «БПП – Солідарність» Юрій Деркаченко. Тому, виник вищезгаданий проект рішення, який, фактично, означає заміну всіх нинішніх голів комісій одночасно. При цьому, за словами наших співрозмовників у міській раді, проект рішення матиме сумнівну юридичну вагу, адже, за юридичною логікою, рік має бути відрахований після прийняття цього рішення, а ми знаємо, що «закон зворотної сили не має». Проте, ініціатори проекту якраз на це і не дуже зважають. Сподіваючись знайти голоси в сесійній залі за цей проект рішення, вони намагаються переконати діючих голів комісій, що окремо їх це не стосуватиметься і вони залишаться на посадах, а кадрові рішення будуть прийняті по одному чи двох головах комісій. Проте, сама суть можливого рішення міської ради, цьому суперечить.  


Натомість, існує вже попередній перерозподіл керівних посад в постійних комісіях. Так, головою тої самої «житлово-комунальної» комісії може стати Володимир Зайченко. Хоч він і є представником «УКРОПу», проте вважається близьким до депутата облради Вадима Волканова. Таким чином, збережеться певний баланс, коли представники «Нашого краю», через керівні посади, впливатимуть на рішення департаменту ЖКГ, то «Опопблок» на рішення комісії ЖКГ. «Земельну» комісію має очолити представник «Рідного міста» Олександр Шамардін. Він ще в минулому скликанні, будучи у фракції «Партії регіонів», був одним з претендентів на цю посаду, проте програв нинішньому заступнику міського голови Олександру Мосіну. 


Пропрезидентську фракцію спробують поставити перед фактом: ви маєте дві голови комісії зараз – двох голів ми вам і залишимо. Проте, замість нинішнього керівника «бюджетної» комісії, «неслухняного» Ігоря Волкова, нехай цю комісію очолить ваш же член фракції і активний член нинішньої більшості, Андрій Кролевець. А також, у зв’язку з тим, що ваш обласний партійний лідер, народний депутат України Костянтин Яриніч є лікарем, пропонуйте свого представника на голову комісії з питань охорони здоров’я, яку нині очолює представник «Нашого краю» Микола Гамальчук. Формально, так само вчинять і з «УКРОПом». У зв’язку з тим, що у них вже буде один голова комісії, то комісію з питань промисловості, транспорту, зв’язку, торгівлі, сфери послуг, захисту прав споживачів, яку нині очолює голова обласного «УКРОПу» Михайло Бежан, віддадуть «Опоблоку». Серед кандидатур на голову називають Максима Линченка. Опозиції ж запропонують дати кандидатури на дві комісії, які є мало впливовими – з питань діяльності ради та депутатської етики і «освітньої» комісії, яка, наразі, взагалі немає голови.  


7985Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: