Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: політика
Автор: сайт ОДА
Дата: 20 січня 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/politics/2014/01/20/andrii-nikolaenko-zapochatkuvav-schorichnii-strategichnii-dialog-.htm
політика, 20 січня 2014

Андрій Ніколаєнко започаткував "Щорічний стратегічний діалог"

сайт ОДА

На рівні регіону голова ОДА започатковує нову практику владної комунікації. Сьогодні дано старт "Щорічному стратегічного діалогу", який передбачає вільне спілкування керівника області із представниками різних інститутів громадянського суспільства: політиками, опозиціонерами, журналістами, промисловцями і підприємцями, медиками і вчителями, студентською молоддю, інтелігенцією - мета обговорити із якомога більшим колом представників різних категорій громадян, чи то за професійною приналежністю, чи життєвими вподобаннями, стратегічні вектори розвитку області поточного року і на перспективу.

На початку зустрічі Андрій Ніколаєнко наголосив, що свідомо відмовився від усталеного формату роботи підсумкової річної прес-конференції чи телемарафону – спілкування виключно із журналістами це вже своєрідний обмежуючий маркер, а діалог з громадою повинен бути не лише відкритим, а й всебічним, саме тому до нього й залучено таке широке представництво.
Для Кіровоградщини і в минулому, і особливо у поточному році її керівник визначає за пріоритетний напрям роботи – залучення інвестицій: "Саме інвестиції є головною рушійною силою для розвитку економіки", - наголосив Андрій Ніколаєнко.

А разом з тим, Андрій Ніколаєнко також підкреслив, що майбутнє держави – це її підростаюче покоління, а тому влада, в першу чергу, має працювати на захист інтересів дітей. "Доки наша команда працюватиме на Кіровоградщині, діти – залишатимуться для нас в пріоритеті", - відзначив голова ОДА.

Усі розпочаті проекти в минулому році, які стосуються дітей, як-то розвиток дошкільної мережі, спортивної інфраструктури, за словами Андрія Ніколаєнка, будуть продовжені і в нинішньому, при цьому на зовсім інший рівень роботи розраховує керівник області від закладів охорони здоров'я, а особливо обласної дитячої лікарні.

На чільне місце у питанні залучення інвестицій Андрій Ніколаєнко ставить створення індустріальних парків на території області. Надихнувшись прикладом успішного розвитку індустріальних парків у Калузі, голова ОДА планує навіть перевершити досвід цього російського регіону тут, на Кіровоградщині.

Не менш важлива роль і за раціональним використанням земель, для сільськогосподарської Кіровоградської області розвиток АПК – це необмежений потенціал для росту економічних показників. Це доводить той факт, що завдяки збільшенню поголів’я ВРХ і нарощування потужностей зберігання збіжжя за останні кілька років область уже показує позитивну динаміку виробництва сільськогосподарської продукції. І в промисловому плані є свої досягнення – введено в дію нові реальні заводи і підприємства. Всі ці приклади голова ОДА вважає за показові ілюстрації до реалізації обласної програми "Центральний регіон – 2015". 

Більше того, позитивні зрушення у промисловості і АПК впливають і на показники наповнення бюджетів. "За темпами приросту бюджету Кіровоградщина у 2013 році посіла перше місце", - наголосив голова ОДА – "І за темпами розвитку економіки – 2", - продовжив він.

Що стосується планів на рік, який розпочався, то на першому місці Андрій Ніколаєнко визначив поліпшення стану доріг.

- Дороги потребують серйозних капіталовкладень. І 2014-й рік має стати роком інвестування у дорожнє будівництво, - зазначає Андрій Ніколаєнко.

При цьому він зауважує, що за останні пару років стан доріг в області все ж таки покращився, це реально відчутно, якщо порівнювати їх із сусідніми регіонами. Іще один стратегічний напрямок, який виділив голова ОДА стосується головної водної магістралі області.

- Водовід "Дніпро-Кіровоград". Багато було критики, коли постало питання про його об'єднання. І ми вчинили правильно. Адже зараз із 4 міських водоканалів ми би мали 2 банкрути і надзвичайно високі тарифи за воду. Після реорганізації єдина структура "Дніпро-Кіровоград" може претендувати на залучення інвестицій з метою подальшої модернізації, - відзначає Андрій Ніколаєнко.

При цьому він висловив сподівання, що область зможе залучити кредитний ресурс від Світового банку у розмірі 30 млн. доларів саме на модернізацію водоводу.

Звертаючись до присутніх в залі Андрій Ніколаєнко підкреслив, що необхідно гуртом налаштовуватись на конкретні справи заради блага області. Він наголошує, що шлях до якісних змін в державі, необхідно розпочинати із себе в межах рідного регіону, поліпшуючи життя не просто у власному домі, а в цілому - на своїй малій батьківщині.

3915Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: