Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Лара Гуріна (Семенова), відділ соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського
Дата: 4 жовтня 2022
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2022/10/04/vistavki-chitannja-kvesti-aktsii-abo-jak-u-bibliotetsi-chizhevskogo-vidznachili-profesiine-svjato.htm
фотогалерея, 4 жовтня 2022

Виставки, читання, квести, акції, або Як у бібліотеці Чижевського відзначили професійне свято

Лара Гуріна (Семенова), відділ соціокультурної діяльності ОУНБ ім.Д.І.Чижевського


Низкою цікавих заходів відзначили професійне свято в стінах Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського. 


У Всеукраїнський день бібліотек в холі книгозбірні на відвідувачів чекали книжкові виставки, фотозони, відкритий мікрофон, майстер-класи, можливість безкоштовного запису до книгозбірні та багато іншого.


Так, фахівці відділу абонемента підготували книжкову виставку «Незвичайні книги», на якійбула представлена «незвичайна» література, а саме книги шрифтом Брайля, зі збільшеним шрифтом, аудіокниги, видання з ілюзією руху та комікси.


Чудовий концерт-привітання дав поет-пісняр Віктор Коваленко. Рідну Баштанку на Миколаївщині він був вимушений покинути через російську агресією, але знайшов новий дім і нових друзів у Кропивницькому, серед яких є і бібліотека Чижевського. Авторські пісні пана Віктора «Настанедень», «За світ встали козаченьки», «Чому квіти не в’януть», «Зачарованийпромінь», «Пісенний драйв», «Подаруй мені, доле» торкнулися серця кожного слухача.


В Інтернет-центрі можна було 3D-ручкою зробити собі закладинку чи сплести з бісеру янголятко або відправитися у віртуальну екскурсію Хортицею, її первозданним степом з різнотав’ям, стародавніми святилищами, прогулятися Тарасовою стежкою та зазирнути в історико-культурний комплекс «Запорозька січ».


У відділі мистецтв відбулися поетичні читання «Улюблена поезія Елли Янчукової». Елла Михайлівна  відома у Кропивницькому мистецтвознавця. Саме ця тендітна інтелектуалка стояла біля джерел створення бібліотечного відділу мистецтв. У її виконанні прозвучали поезії Василя Симоненка, Василя Стуса, Бориса Олійника, Ліни Костенко та Сергія Жадана.


Для своїх давніх друзів, вихованців ліцею «Сокіл», фахівці бібліографічного відділу книгозбірні підготували вікторину«Бібліоквіз для ерудитів», бібліогру«Дешифрувальник» та бібліопрактикум «Цікава бібліографія: від каталожноїкартки до діджітал».


Щоб познайомити першокурсників Економіко-технологічний інститут імені Роберта Ельворті з потенціями головної книгозбірні області працівники відділудокументів з економічних, технічних та природничих наук завітали в гості доних, а першокурсникам Донецького університету внутрішніх справ влаштували великий бібліоквест,так би мовити, на місті - по усім відділам бібліотеки.


У відділі документів з питань медицини та охорониздоров’я цього дня приймали студентів Центральноукраїнського державногоуніверситету імені ВолодимираВинниченка, Міжрегіональної академії управлінняперсоналом, Кропивницького фахового коледжу харчування і торгівлі,Кропивницького аграрного фахового коледжу. Першокурсники познайомилися з історію бібліотеки та її великим потенціалом, що обов’язково стане їм в нагоді, взяли участь у медвікторині «Чи знаєте ви…?» та майстер-класах.


Тим часом на майданчику перед бібліотекою  тривали вуличні акції.  «Стиль життя – здоров’я» та «Бібліотека – територія єдності». Кропивничан та гостей міста фахівці відділу обслуговування користувачів «пригощали» книжковими новинками та літературними вікторинами. Всі бажаючі могли скласти «літературний бутерброд» із назви твору, автора та головного героя, покуштувати «книжковий коктейль» з нових надходжень відділу «Осінь – це час закохатися у нову книгу». Ще одним цікавим «смаколиком» була гра «Знайди слова у слові», де у словах «бібліотека», «бібліотекарі» та «користувачі» перехожі шукали багато інших слів.На десерт бібліотекарі пропонували дізнатися передбачення для себе закнигою Анни Барнс «Як бути щасливим» та отримати гарний настрій на увесьдень.


Дякуємо усім, хто завітав до бібліотеки Чижевського у день відкритих дверей та привітав бібліотекарів з професійним святом, і чекаємо до себе наших нових читачів!


971Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: