Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
Дата: 16 лютого 2021
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2021/02/16/-shidna-vesna-posered-zimi-.htm
фотогалерея, 16 лютого 2021

«Східна весна посеред зими»

Марія Войченко – науковий співробітник відділу фондів КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»


Днями, 12 лютого 2021 року у КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» була відкрита експозиція, присвячена святкуванню китайського Нового року: «Східна весна посеред зими».


У Музеї мистецтв ми продовжуємо розвиток у напрямку сходознавчої культури і мистецтва. І сьогодні наші відвідувачі можуть не лише послухати про життя на сході, дізнатися в чому різниця між нами і людьми інших національностей, а й доторкнутися до їх культури, адже Музей мистецтв підготував для вас неймовірно цікаву і пізнавальну експозицію про китайську культуру. 


Експозиція названа на честь Свята весни (китайського Нового року). Китайці використовують місячний календар, а новий рік знаменують приходом весни. І для них Свято весни найвизначніше свято року. Тому експозиція «Східна весна посеред зими» напрочуд влучно підходить під тематику китайського Нового року.


Проте виставка присвячена не лише цьому святу, а й культурі Піднебесної загалом. Глядач зможете побачити багато елементів, які притаманні цьому народу. Експозиція знайомить з традиціями чайної церемонії і її посудом, ви зможете побачити елементи традиційного костюму - сукні-ціпао, також представлені елементи, які необхідні для мистецтва каліграфії, презентовано і елементи китайської витинанки - цзян чжи. 


В експозиції представлені картини в китайському стилі, на яких зображено квіти,  що є символами Китаю: сакура, орхідея, півонії. Кілька робіт були створені саме для нашої експозиції. Китайці люблять малюнок по тканині, батік. Наші творці теж вирішили виконати свої роботи у даній техніці. Ще не висохли фарби на роботі Анни Татарової «Піон» нашого художника реставратора ІІ-ої категорії відділу фондів, та Марії Войченко «Східна сакура» нашого наукового співробітника відділу фондів. Доповнюють експозицію твори з фондового зібрання Музею мистецтв із зображенням квітів, які насамперед,  асоціюються з Китаєм. Це твори Леонтія Орлика, Галини Городнічєвої                            і Світлани Хавроненко.


Сподіваємося, що ви зможете надихнутися нашою східною весною. Запрошуємо вас до нашого музею!

                                                 


1823Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: