Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Юлія Тарасова, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Музею мистецтв
Дата: 29 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/10/29/vidkrilasja-vistavka-robit-junih-hudozhnikiv-sovushkin-vernisazh-2020-.htm
фотогалерея, 29 жовтня 2020

Відкрилася виставка робіт юних художників «СОВУШКИН ВЕРНІСАЖ - 2020»

Юлія Тарасова, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Музею мистецтв


28 жовтня 2020 року в Музеї мистецтв презентовано виставку робіт юних вихованців Арт-студії «Совушка», присвяченої дню народження студії, «Совушкин вернісаж – 2020».


Наше майбутнє зосереджується в руках талановитих дітей  і, звичайно дорослих, які допомагають розкрити обдарування юних митців. Розвиток творчих здібностей допомагає яскравіше пізнавати наш світ і найкраще цьому сприяє навчання образотворчому мистецтву. У нашому місті є багато місць де можна навчитись малюванню, ліпленню і живопису, але Арт-студія «Совушка» вигідно вирізняється серед них.

 

Засновниками і викладачами студії є художниці-чарівниці, майстрині, педагоги з багаторічним досвідом Тетяна та Світлана Стороженки. Студія наповнена теплом і турботою цих жінок. Тут по-домашньому затишно                           і неймовірно атмосферно.


«Ми мріяли відкрити арт-студію для дітей та дорослих, у якій змогли                         б реалізувати круті ідеї та методи навчання. І нам це вдалося! У 2016 році «Совушка» відкрила свої двері для творчих дітей і дорослих. 


Найголовніша ідея нашої арт-студії: ми не просто навчаємо – ми даємо можливість творити!


Заняття у студії відбуваються за авторськими програмами та методиками              з індивідуальним підходом до кожного вихованця. В нас найкраща команда педагогів, закоханих у свою справу та учнів. Ми постійно придумуємо нові формати та способи творчого навчання» – говорить Тетяна Стороженко.


Студії вже 4 роки і вона стрімко розвивається в абсолютно різних напрямках. 


Найменші діти 3-6 років полюбляють веселі інтерактивні заняття                          з розвитку уяви і творчого мислення. Граючись, вони з легкістю опановують усі основи образотворчого мистецтва: від назв кольорів і фігур – до сучасних художніх напрямків та прийомів. 


Для юних художників від 7-ми років проводяться студійні заняття                            з класичного живопису, композиції та історії мистецтв. На них діти вивчають художню грамоту і вчаться вільно виражати свої емоції і почуття за допомогою своїх творів. 


Дорослим же пропонується сила-силенна найцікавіших професійних майстер-класів: різні сучасні техніки живопису (акварельні скетчінги, олійний та акриловий живопис); створення інтер’єрного декору; вітражний та текстильний розпис; батик та багато іншого.


І найголовніше – «Совушка» об’єднує сім’ї через спільну працю батьків                     і дітей, навчає батьків розвивати своїх дітлахів творчо і прислухатися до їхніх бажань. 


28 жовтня Арт-студія «Совушка» святкує свій четвертий день народження і представляє виставку малюнків юних художників – «Совушкин вернісаж –2020». Юні «совенята» готувались до неї декілька місяців і з радістю хочуть поділитися своїми здобутками. На виставці можна побачити неймовірно яскравий світ дитинства. На малюнках квітнуть казкові квіти, муркотять котики, прогулюються диво-звірі і літають космічні кораблі. Цього року студія представляє 93 творчі роботи своїх вихованців від 4 до 13 років.


Цей рік для студії, як і для багатьох був важким. Довелось пристосовуватись до нових умов життя у ізоляції. Але педагоги студії продовжували підтримувати тісний зв’язок із вихованцями вже в он-лайн форматі. Спочатку викладачі записували відео-уроки з малювання                                  і паперопластики, а пізніше почали проводити живі уроки за допомогою он-лайн конференцій. Окрім того за час карантину совушки створили нову форму занять – он-лайн майстерки. Матеріали для майстерок розсилалися поштою                   в спеціальних арт-боксах, і діти разом із педагогами мали можливість майструвати іграшки, листівки до свят та милі поробки, для підняття настрою. 


Ще одним приводом для гордості педагогів стало залучення дітей підліткового віку до занять студії. За шість місяців  курс «Вчимося малювати аніме» став мега популярним серед підлітків міста. На заняттях діти знайомляться із секретами створення персонажів аніме, вчаться анатомічно правильно малювати тіло людини, обличчя, кисті рук, стопи, одяг і середовище у якому вони перебувають.


Вихованці студії постійно беруть участь у різноманітних конкурсах та виставках. 


Так у вересні цього року у художньо-меморіального музеї                                 О.О. Осмьоркіна, було відкрито виставку пленерних робіт вихованців до Дня міста «Портрет міста: архітектурні перлини Якова Паученка». На виставці були представлені роботи вихованців, створені під час літніх пленерних занять студії. На малюнках діти зображали будинки нашого міста, зведені за проектами талановитого зодчого Якова Паученка, які зачаровують своєю вишуканою красою і викликають захоплення у кропивничан та гостей міста.


Окрім того у жовтні 8 вихованців студії стали переможцями Художнього конкурсу «Молодіжна палітра – 2020» імені Леоніда Бондаря. Діти отримали дипломи та  відзнаки членів журі конкурсу.


З Днем народження, «совенятка»! Побажаємо Арт-студії «Совушка» подальших творчих перемог, залучаючи широку аудиторію своїх прихильників до цікавих заходів, підкорювати нові вершини та зберігати свою мистецьку індивідуальність!


До фондового зібрання Музею мистецтв керівник арт-студії  пані Тетяна Стороженко передала малюнки Кривохижі Ангеліни «Сімейка» та Корпусової Ольги «Квітка папороті».


P.S. В день народження «Совушка» не може залишити без уваги своїх прихильників. Керівники студії підготували приємний сюрприз для відвідувачів виставки маленьких художників! Шукайте подробиці на сторінках студії у мережах Facebook та Instagram і обов’язково завітайте на «Совушкин вернісаж» до Музею мистецтв!



2150Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: