Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 12 жовтня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/10/12/vistavka-do-dnja-hudozhnika.htm
фотогалерея, 12 жовтня 2020

Виставка до Дня художника

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом Музею мистецтв – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


8 жовтня 2020 року в КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради» відбулося відкриття виставки художніх творів до Дня художника.


Проведення даної виставки, що презентує усе розмаїття стилів, напрямків, технік творчої палітри митців нашого краю, вже стало традиційним. 


В експозиції представлені роботи, які надішли до фондової скарбниці Музею мистецтв за результатами Всеукраїнського пленеру, який проходив в рамках 50-го ювілейного Всеукраїнського свята театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти» - Арт-проєкту «Світ очима художників». Це дванадцять робіт, авторами яких стали гості свята, митці з Києва та Івано-Франківська:  Світлана Шиль, Федір Матейчук, Олександр Кольцов, Світлана Грамм, Валентина Плавун  та Марія Віннічук. 


На виставці також представлені роботи місцевих художників, учасників мистецької акції - пленеру «Вересневим самоцвітам-50»,  започаткованої Музеєм мистецтв у вересні 2020 року. Театральна тематика, архітектурне розмаїття міського пейзажу, мальовничі куточки нашого міста та колиски театрального мистецтва «Хутора Надії» вражають свіжою колористикою, розмаїттям технік авторського виконання та професійної майстерності.  Це твори голови обласної організації Національної спілки художників України Андрія Хвороста, членів НСХУ Валерія Давидова, Анатолія Кімнатного, Ольги Коломієць та інших художників-учасників акції: Ірини Зантарії, Мирослави Липи, Ірини Кухаренко, Олександра Кир’янова, Ольги Краснопольської, Ірини Терещенко, Анни Татарової, Дмитра Скорейка, Юлії Малєжик, Лобові Гусєвої, Ксенії Ракши, Марії Войченко, Юлії Тарасової, Марини Безуглої.


В експозиції представлені і інші роботи місцевих художників: яскраві та експресивні, насичені кольором та вишуканістю та які презентують різні жанри образотворчого мистецтва. 


Серед них треба відзначити твори членів Національної спілки художників України, зокрема виразні живописні твори заслуженого художника України Фелікса Полонського, Анатолія Шаповалова, Олександра та Людмили Демиденків, декоративні твори  Василя Коваля, цікаві керамічні твори Миколи, Нелі Фірсових та Лариси Кулініч. Заслуговують на увагу глядача і живопис Володимира Волохова, декоративний розпис Наталії Федорової, яскраві абстракції Олега Рудого.


Сподіваємось, усі, хто завітає на виставку до Дня художника в Музей мистецтв, знайде в представлених творах багато цікавого на будь-який смак.


2014Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: