Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Олена Степанок, завідуюча відділом науково-просвітницької роботи КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»
Дата: 19 серпня 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2020/08/19/-jablunevii-svit-.htm
фотогалерея, 19 серпня 2020

«Яблуневий світ»

Олена Степанок, завідуюча відділом науково-просвітницької роботи КЗ «Музей мистецтв Кіровоградської обласної ради»


18 серпня у вікні відділу Музею мистецтв – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито виставковий проєкт «Яблуневий світ» учнів підготовчої групи художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста  Кропивницького в рамках відзначення 60-річчя відкриття школи. (викладач - відмінник освіти України Ірина Зантарія).


Художня школа імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького розпочала свою діяльність восени 1959 року (у 1992 році було присвоєно ім’я О.О.Осмьоркіна з нагоди відзначення 100-річного ювілею від дня народження художника-земляка і педагога). Нині творчий педагогічний колектив працює під керівництвом директора Ганни Тимофієнко. Досвідчені викладачі, багато з яких є членами Національної спілки художників України та Національної спілки майстрів народного мистецтва України, на високому професійному рівні передають учням свої знання з живопису, рисунку, скульптури, декоративного мистецтва та історії українського та світового образотворчого мистецтва. 


Учні школи є активними учасниками всеукраїнських, міжнародних обласних та міських виставок і конкурсів.


А чи знаєте ви, що 21 жовтня любителі яблук у всьому світі відзначають Всесвітній день яблука. Найбільше від усіх на світі полюбляють яблука британці. Саме вони вигадали для цих фруктів свято – Aplle Day. (Apple Day) — щорічний захід, присвячений яблукам , яке влаштовується за ініціативою благодійної організації Common Ground з 1990 року. Організатори вважають, що День яблука — це святкування і демонстрація різноманіття і багатства природи, а також стимул і знак до того, що ми самі здатні впливати на зміни, що відбуваються навколо. Ідея свята полягає                       в тому, що яблуко — це символ фізичного, культурного і генетичного різноманіття, про який людина не повинна забувати. Досить популярні на святі різні ігри, стрільба з лука по яблукам і «яблучні» розповіді.


Своїми «яблучними розповідями» у Виставковому проєкті «Яблуневий світ» діляться учні підготовчої групи художньої школи імені О.О.Осмьоркіна міста Кропивницького: Вєда Попова (9р.) «Осяяні світлом», Єва Дмітрієва (10р.) «Щедрість природи», «Святковий день», Ольга Чернова (10р.) «Чекаю родичів на свято», «Яблуневе чудо», «Врожайний кошик», Полина Криворучко (10р.) «На пасіку до діда», «Мов наливні яблучка», «Подяка небесам», Лисогор Ганна (10р.) «Храм», Аліна Єременко (11р.) «Яблуневе свято», «Брат, сестра та 15 яблук», Іванна Ярошенко (11р.) «Медові плоди», Іванна Ярошенко (11р.) «Небесне частування», Іляшенко Софія (14р.) «Ранок в саду».                                                                                                                                                                                           


Напередодні у рамках Виставкового проєкту «Яблуневий світ» було проведено майстер-клас з колективного виготовлення колажа із зображенням символів свята «Яблуневого спаса», також діти записали відео ролики, в яких юні художники розповідають про свої роботи.


Під час  презентації хвилюючим моментом стало вручення подяк Музею мистецтв учасникам за участь у виставковому прєкті.


По завершенні урочистої презентації учасники взяли участь у вікторині «Сонячне яблучко».


Згідно «Словнику символів культури України» яблуко вважається символом цілісності, символом початку всіх речей, плодючості, безсмертя та вічної молодості. А ще символом людини, спокуси, добра                  і зла, смерті, витримки, самопожертви в ім’я народу, Батьківщини.


2230Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: