Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 29 листопада 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2019/11/29/u-kropivnitskomu-vidkrili-vistavku-fotografii-v-zhanri-nju-art-.htm
фотогалерея, 29 листопада 2019

У Кропивницькому відкрили виставку фотографій в жанрі "НЮ АРТ"

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділом обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»



28 листопада в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки фотографій українських майстрів в жанрі оголеної натури «НЮ АРТ».


Ню (від фр. nu- «оголений»)- художній жанр у скульптурі, живописі, фотографії та кінематографі, що зображає оголене людське тіло чи якісь його частини та їх інтерпретації. Протягом багатьох століть він є одним з основних жанрів в мистецтві.


Зображення оголеного тіла було відомо ще в Стародавньому Єгипті, а в античній скульптурі, живописі та вазописі воно стало естетичною нормою й втіленням життєвого та художнього ідеалу. У Середньовіччі зображення оголеного тіла в Європі було суворо обмежено небагатьма біблійними сюжетами. В епоху Відродження оголене жіноче тіло зображалось в межах міфологічного та алегоричного жанрів. У XVII- XVIІІ ст. відбувається формування ню як жанру. У мистецтві рококо, для якого є характерними витончені, граціозні, кокетливі, просякнуті чуттєвістю твори широко поширюється жанр ню. У XIX - XX ст. жанр отримує розвиток у різноманітних напрямках та течіях образотворчого мистецтва. (використано матеріали uk.wikipedia.org)


На сьогодні зображення жіночого оголеного тіла приваблює митців не менше, ніж у минулі століття. Воно є невід’ємною складовою сучасної поп-культури. Проте межа, яка розділяє мистецтвом та вульгарність, дуже тонка.


Організатором виставки «НЮ АРТ», яка відкрилася в стінах обласного художнього музею, стала Кіровоградська обласна організація Національної спілки фотохудожників України, яка відгукнулась на пропозицію фотографів - вихідців з нашого міста щодо організації подібного проекту із залученням представників з інших міст.



У виставці взяли участь фотомитці з різних регіонів України. Це Андрій Пархоменко (Київ/Кропивницький), Владислав Тупчієнко (Київ/Кропивницький), Петро Стахов (Київ), Олександр Романенко (Київ), Ігор Баранюк (Одеса), Олег Шрамко (Кропивницький), Дмитро Співак (Кропивницький), Михайло Бершадський (Кропивницький), Аліна Комета (Кропивницький).


Хедлайнером виставки став один з провідних фотографів України, учасник багатьох телевізійних проектів, харизматичний та одіозний Олександр Ктиторчук (Київ).


Після завершення офіційного відкриття виставки Олександр Романенко (Київ) провів лекцію, яка була присвячена фотооптиці.


Чудовим чуттєвим доповненням до представлених світлин стало музичне оформлення від  музиканта Ігоря Жукова.


4056Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: