Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 3 червня 2019
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2019/06/03/kropivnichanam-prezentuvali-pershii-miskii-mural-pid-chas-sportivnogo-svjata-foto-.htm
фотогалерея, 3 червня 2019

Кропивничанам презентували перший міський мурал під час спортивного свята (ФОТО)


У День захисту дітей, 1 червня, на території мікрорайону Космонавтів відбулося традиційне свято спортивних розваг від громадського діяча Артема Стрижакова, а також презентація першого міського муралу.


Так, жителі мікрорайону разом із дітьми насолоджувалися цікавою розважальною програмою – виступами хореографічних колективів та солістів обласної філармонії. Для маленьких містян створили мега-парк з різними атракціонами, якими можна було скористатися безкоштовно.


Найочікуванішим для жителів мікрорайону Космонавтів стало відкриття першого міського муралу, який відтворив символи українського народу і, водночас, особливості назви вулиці де він знаходиться. За словами арт-керівика студії, яка створила мурал, Богдана Козаченка, величезний малюнок із зображенням козака Мамая в скафандрі прикрашатиме вулицю Попова довгі роки.


«Мурал був не скільки складний у плані виконання, скільки в плані організації. І от завдяки Муніципальному бюро Стрижакова, команда якого забезпечила нас всім, все вдалося», - зазначив Козаченко.


 За словами  громадського діяча Артема Стрижакова, головним під час створення муралу було створення не просто гарного зображення на стіні багатоповерхівки, а демонстрація ідентичності мікрорайону Космонавтів та передача ідеї патріотизму.


«Судячи з відгуків містян, нам разом з кращими в країні художниками-муралістами вдалося все це гармонійно поєднати. Впевнений, що цей мурал стане чудовим стартом для пожвавлення міського простору живим мистецтвом», - сказав громадський діяч Артем Стрижаков.


Традиційною «фішкою» заходу стали  змагання з підтягування серед дітей. Цього року діти змагалися у двох вікових категоріях: до 11 років та від 12 до 16 років.  Малеча із задоволенням ставала в чергу, аби взяти участь та отримати смартфон у подарунок. У результаті перемогу здобула 9-річна кропивничанка Мирослава Бізаєва, яка підтягнулася 31 раз. Організатори заходу вручили їй смартфон, а призерам – цінні подарунки, зокрема, фітнес-трекери.


   


3138Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: