Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Кіровоград-24, фото - Медіапортал "Дозор" та "Гречка"
Дата: 27 травня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2018/05/27/festival-na-kozachomu-ostrovi-jaskrave-diistvo-u-kropivnitskomu.htm
фотогалерея, 27 травня 2018

Фестиваль на Козачому острові: Яскраве дійство у Кропивницькому

Кіровоград-24, фото - Медіапортал "Дозор" та "Гречка"

 Сьогодні у парку Пушкіна на Козачому острові пройшло масштабне свято, яке об’єднало Кропивницький Півмарафон, Фестиваль всебічного розвитку людини та позитиву “Коловрат”, змагання безпородних собак “Кубок Барбоса”, Майстерню містотворення, Фестиваль вуличної їжі та Європейску здибанку.

Організаторами цих подій виступили, відповідно, біговий клуб «Kro Run Club» (керівник – Іван Поліщук), ініціативна група фестивалю «Коловрат» на чолі з Оленою Дощанською, громадська організація захисту тварин «БІМ» (керівниця – Катерина Дорош), агенція сталого розвитку «Хмарочос» (керівниця – Ірина Ткаченко), Клуб рестораторів (Президент – Олександр Бронза) та команда «Team Europe Кропивницький».

В урочистій церемонії відкриття свята взяли участь Начальник управління молоді та спорту міської ради Сергій Колодяжний та директор Півмарафону Іван Поліщук. Відразу після цього на проспекті Винниченко кілька десятків людей взяли участь у ранковій руханці, яку провели директор комплексної дитячо-юнацької спортивної школи №3 міської ради, журналіст і автор Спортивної мапи нашого міста Євген Савранський та регіональний керівник сервісу доставки страв Mister.am Дмитро Савранський. Тим часом на самому острові руханку «Чотири стихії» від Міжнародної школи універсології, а потім і заняття з йоги організували Світлана Мельник та Олена Чернишова.

Забіги почалися зі змагань між дітьми, які бігали на дистанцію 100 метрів, а далі вже стартували дорослі. Участь у забігах на дистанції 1,8 км, 4,5 км, 10 км та 21 км взяли понад дві з половиною сотні учасників із більш ніж десяти різних міст України.

Поки на проспекті Винниченка тривали забіги, на острові стартувало і дуже успішно пройшло змагання безпорідних собак «Кубок Барбоса». Участь у змаганні взяли майже три десятки безпорідних собак, вони змагалися у різних конкурсах – «Стрибунець», «До мене!», «Найкращі вуха», «Хто найголовніший» та інших. Також було три ринги – «Міні», «Золота середина» та «Богатир» для собачок різного розміру. Головний «Кубок Барбоса» та приз, який надали дилер кормів ТМ «Йозера» та зоомагазин «Ветмедик», виграла собака із кличкою Рікі, якого її господарі свого часу знайшли зв’язаною і побитою на Козачому острові. Партнером свята став фонд "Щаслива лапа". Великий пакет корму передали у ветеринарно-реабілітаційний центр, який діє при організації «БІМ». Організатори змагань влаштували також ярмарок-продаж на користь бездомних тварин та пропонували забирати з вулиць тварин.

Поки у центрі острова змагалися собаки, а на проспекті бігали спортсмени, в амфітеатрі біля річки працювала Майстерня місто-творення, яку проводила агенція сталого розвитку «Хмарочос», а поруч організатори Європейської здибанки роздавали інформаційні матеріали про співпрацю Україна-ЄС та спілкувалися із гостями свята. Ближче до обіду почалися нагородження бігунів Півмарафону – початку найменших, а далі і дорослих. Переможці отримали цінні подарунки від магазину «Веселі карамелі», торгової марки «Ласка», Представництва Європейського Союзу в Україні та видавництва «Імекс-ЛТД», а також від «Техномережі Ф5», торгової марки «Herevin», піцерії «The Boss» та торгової марки «AVON». До речі, була і грошова винагорода тим, хто подолав найдовші дистанції.

Втім, на фестивалі мова йшла не тільки про речі спортивні, розважальні та духовні (на фестивалі «Коловрат», зокрема) – була тут і їжа для тіла. Причому, дуже смачна! Про учасників Фестивалю вуличної їжі розповів Президент Клубу рестораторів Кропивницького – Олександр Бронза. Зокрема, це були кафе «Щастя», «CHURCHILL'S PUB & GRILL» та «NE SPESHI BAR», кафе «Крила», кафе «Зефір», кав’ярня «Merci», «Kex Bar», міський бар «Wine & Tapas», кондитерська «Пудінг», ресторан «Баклажан» та кав’ярня «Мокко», а також дисконтна мережа «Любимый город».

Також під час свята на острові збирали кошти на встановлення пам’ятної таблички на честь Ганни Дмитрян у нашому місті представниці громадської організації “ДІЯ”. А справжнє дитяче містечко – із розвагами, майстер-класами, заняттями – організував Центр розвитку дитини і людини «Сонячний Зайчик» (очолює його Ірина Новакова). Ведучим на святі виступив Володимир Вященко, а чудовий музичний супровід йому забезпечив DJ Alex Marwell. 

Відгуки учасників свята, опубліковані у соціальній мережі Facebook :

- Дуже гарна ідея для такого фестивалю, приємно було завітати на захід, побачити багато людей, які з радістю розважались у парку і ми насолоджувались відпочинком такого формату!, - Ярослава Бобракова.

- Подібне бачив у Лондоні. Дуже смачно було! – Сергій Губін.

- Дякуємо за гарну організацію свята! – Олександр Бакун.

- Дякую всім, хто взяв участь. Було весело і позитивно! Дякую організаторам – ви виконали величезну роботу, зібравши фестиваль ще масштабнішим та цікавішим від попередніх і просуваєте правильні ідеї про здоровий спосіб життя і всебічний розвиток. Успіхів і процвітання фестивалю в подальшому! – Олена Чернишова.

- Дякуємо за чудову організацію марафону! Отримали море задоволення! – Наталя Солов’йова. 


2759Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: