Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Леся Нестройна, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 23 березня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2018/03/23/vidkrilasja-personalna-vistavka-tvoriv-grafika-i-ja-julii-gumirovoi.htm
фотогалерея, 23 березня 2018

Відкрилася персональна виставка творів «Графіка і Я» Юлії Гумирової

Леся Нестройна, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


22 березня 2018 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито персональну виставку творів «Графіка і Я» викладача кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань» Юлії Юріївни Гумирової до 35-річчя від дня народження.


Юлія Юріївна Гумирова народилась 22 березня 1983 року в місті Кіровограді (Кропивницький). Змалечку проявила хист до малювання                          і згодом, уже у п’ятирічному віці, почала відвідувати Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості. Маленька Юлія навчалася                 в художній студії образотворчого мистецтва «Соняшник» під керівництвом відмінника освіти України Ірини Зантарії. Також закінчила з відзнакою Кіровоградську міську дитячу художню школу імені Олександра Осмьоркіна. Допомагали їй знайомитися з різноманітними видами мистецтва викладачі  Л.Г. Кір’янова та  В.Г. Плітін. 


З 2000 по 2005 рік навчалася на мистецькому факультеті Центрально українського (Кіровоградського) державного педагогічного університету                     імені Володимира Винниченка, який успішно закінчила із ступенем магістра. В університеті академічному малюнку та живопису навчалася у Ольги Пунгіної,  декоративно-прикладному мистецтву – у Лариси Гарбузенко. Серед викладачів Юлії також були знані на Кіровоградщині митці та педагоги – заслужений художник України Наталія Федоренко та професор кафедри образотворчого мистецтва та дизайну, заслужений працівник освіти України Леонід Бабенко. 


Юлія Юріївна постійно бере участь у багатьох виставках, мистецьких конкурсах та фестивалях, де отримує призові місця та численні відзнаки.                    ЇЇ творча біографія вражає своїми мистецькими здобутками:


1996-1999 рр. – участь у міжнародних фестивалях дитячої та юнацької творчості, присвячених Всесвітньому дню землі;


1998 р. – персональна виставка в Кіровоградській обласній бібліотеці для юнацтва ім. Є.Маланюка (О.Бойченка);


2000 р. – персональна виставка у Кіровоградському художньо-меморіальному музеї О.О. Осмьоркіна;


2000 р. – персональна виставка у штаті Юта (США);


2002 р. – ІІ місце на фестивалі «Степовий вітер» у номінації «Художня творчість» (м. Київ);


2002 р. – оформлення книги О. Єрошкіної «Барвистий світ»;


2003 р. – І місце на V Всеукраїнському мистецькому фестивалі «Зоряний вітер» у номінації «Образотворче мистецтво» (м. Київ);


2008 р. – виставка «Молоді художники Кіровоградщини»                                    у Кіровоградському обласному художньому музеї;


2010 р. – оформлення книги Л. Солодової «Як стати другом»;


2011 р. – оформлення книги Л. Солодової «Липень у Кіровограді»;


2012 р. – оформлення книги Л. Солодової «Серпень у Кіровограді»;


2013 р. – оформлення книги Л. Солодової «Вересень у Кіровограді»;


2015 р. – виставка творів «З графікою по життю» в Кіровоградському обласному художньому музеї;


2016 р. – виставка графічних творів у Київському Планетарії «Університет сучасних знань»;


2016 р. – виставка творів Ірини Зантарії «Сходинки: вчитель та учні».


З 2000 року Юлія Юріївна Гумирова працює на посаді викладача кафедри дизайну Кропивницького інституту ПВНЗ «Університет сучасних знань», де передає свої знання та навчає студентську молодь опановувати світ мистецтва. До речі, традиційно в стінах закладу відбуваються підсумкові виставки робіт студентів ІІІ та ІУ курсу факультету дизайну, які в творчій та святковій атмосфері організовує пані Юлія.


Художниця створює свої роботи переважно в галузі графіки та станкового малярства. На цьогорічній виставці «Графіка і Я» представлено 45  витончених, створених за допомогою туші та пера композицій, датованих 2017-2018 рр. – «Квітка довіри», «Мрійниця», «Вибух щастя», «Тиша світанку», «Весняна грація» і т.д. 


Цього року, вперше, Юлія надала лот – графічну роботу «Квіти» (2018) для участі в ІХ Великодньому Благодійному Аукціоні. 


Під час відкриття виставки Юлія Гумирова передала до фондів художнього музею композицію «Янгол-охоронець» (2017).


22 березня пані Юлія святкує день народження… Ми, Команда КОХМ, хочемо побажати цій гарній і талановитій дівчині творчого горіння, успіхів                     у роботі, злагоди і миру, палкого кохання, здійснення найзаповітніших мрій!

                                                    


2647Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: