Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 20 грудня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/12/20/rezultati-sotsiologichnogo-doslidzhennja-stosovno-gromadskih-ta-politichnih-pogljadiv-naselennja.htm
фотогалерея, 20 грудня 2017

Результати соціологічного дослідження стосовно громадських та політичних поглядів населення



У вівторок, 19 грудня, відбулася прес-конференція, на якій представники «Центрально-української соціологічної лабораторії» представили результати підсумкового соціологічного дослідження та надали політологічний аналіз громадської думки станом на 10 грудня 2017 рік.


«Від половини до 2/3 частини людей є політично невизначеними. Причиною цього слугує те, що більшість населення мають низьку політичну грамотність», - зазначив Едуард Клюєнко, керівник «Центрально-української соціологічної лабораторії».


«Ми готові поділитися результатами соціологічного дослідження, що проводилося з 25 листопада по 10 грудня 2017 року. Дослідження здійснюється «Центрально -Українською соціологічною лабораторією» та “Клубом Міжнародної Політики”, котрі працюють на базі ЦДПУ ім. В. Винниченка», - говорить Едуард Клюєнко.


«Що стосується перспективи третього Майдану, у відсотках погляди громадян становлять: 76,4 – Майдан не потрібен; 12,6 – потрібен; 11 – важко сказати. У порівнянні з дослідженням, яке проводилося півроку тому, визначеність респондента збільшилася», - говорить Яна Сапожнікова, політолог-бакалавр, експерт з обробки даних “Центрально –Української соціологічної лабораторії”.


«Що ж стосується загальної довіри до політичних сил, абсолютними лідерами є БПП та «Батьківщина», на те, звичайно, є ряд причин. Стосовно довіри до очільників державних владних структур, найбільше довіряють головам районних рад, президенту та голові обласної адміністрації», - акцентував увагу Максим Несвітайлов, політолог-бакалавр, заступник голови “Клубу Міжнародної Політики”.


Важливим є питання про перейменування Кіровоградської області. Переважна більшість жителів Кіровоградщини хочуть, щоб область залишилася зі старою назвою. Тож тенденції майже не змінилися, близько 63% вважають, що питання не на часі. Лідирує назва Кіровоградської області – 43,3%, Кропивницька – 26,8%, Єлисаветградська – 14,0%. Хоча, як зазначила Яна Сапожнікова: «Це думка жителів Кіровоградської області. Мешканці ж обласного центру прагнуть, щоб область мала назву або «Кіровоградська» або «Єлисаветградська.


«Питання перейменування було у переліку проблем, які ми пропонували опитуваним. Хоча це питання не входить ні в топ-3, ні в топ-10 нагальних проблем, які турбують жителів Кіровоградщини», - підсумував Едуард Клюєнко.


Довідка:

Збір даних для соціологічного дослідження проведено з 25.11.2017 по 10.12.2017. Загалом методом індивідуального стандартизованого інтерв’ю за місцем проживання було опитано 600 респондентів віком від 18 років, постійних мешканців Кіровоградщини. Стандартна похибка вибірки: +/- 4.2%



Щоб збільшити світлини натисніть на них.


ПРЕЗЕНТАЦІЯ



3426Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: