Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: "Кіровоград24"
Дата: 9 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/11/09/resotsializatsija-viiskovih-jak-mozhlivist-povernennja-do-mirnogo-zhittja.htm
фотогалерея, 9 листопада 2017

Ресоціалізація військових, як можливість повернення до мирного життя

"Кіровоград24"


Про особливості реабілітації та ресоціалізації військових на четвертому році війни, про психологічну адаптацію, якої потребують майже всі учасники АТО розповідали сьогодні, 9 листопада, у Прес-клубі представники Центру ресоціалізації військових «Коловорот».


Учасник бойових дій в зоні АТО, член ради ГО ЦРВ «Коловорот» Євген Близнюк розповів, що нині відсутня єдина стратегія та система повернення військових до мирного життя і підкреслив, що важливу роль у цьому процесі відіграють саме громадські організації. «На сьогоднішній день в Україні немає певної стратегії ресоціалізації військових, тому уся ця система тримається виключно на громадських ініціативах та ініціативах самих ветеранів АТО», - зазначив Євген Близнюк.


Також пан Євген зупинився на особливостях реабілітації та ресоціалізації військових і звернув увагу на складнощі даного процесу в умовах дефіциту робочих місць і складнощі в розвитку власних бізнес ініціатив.


Як розповідає Андрій Фоменко, кризовий психолог, координатор ЦРВ «Коловорот»: «Частіше до нашого центру звертаються люди, віком від 20 до 40 років. За третій квартал, з 255 звернень - 234 були людьми саме такого віку. Приходять з різними проблемами: негаразди в родині, потребують індивідуальних консультацій у психолога, потрібен супровід в процесі лікування, консультація щодо вступу до вищих навчальних закладів, влаштування діагностики у медичних закладах».


У цьому кварталі «Коловорот» запустив проект ресоціалізації - психотуризмом. «Ми створюємо групи, які відправляємо у невеличкі подорожі. Зокрема, були організовані поїздки до Яремче, Цибулевого та Мигії» - розповів Андрій Фоменко.


Почесний Голова ради ЦРВ «Коловорот» Олександр Дануца, акцентував увагу на важливому значенні роботи центру в контексті сучасних суспільних змін та підкреслив актуальність системного розвитку ресоціалізації учасників бойових дій на Кіровоградщині. «Коли рік тому хлопці, спільно з народним депутатом Костянтином Яринічем, започаткували цей проект, після багатьох спілкувань з військовослужбовцями, після виїздів в зону бойових дій, ми навіть не очікували, що проблема ресоціалізації військових є такою великою, і наскільки вона вкоренилась у повсякденне життя. Буквально вчора я побачив новину, що керівник Офісу уповноваженого президента з питань реабілітації учасників антитерористичної операції Наталя Зарецька заявила, що нині в Україні не проводиться психологічна реабілітація учасників АТО. Те, чим сьогодні займається «Коловорот», має бути підтримано на серйозному державному рівні. Але зараз цього, нажаль, немає» - констатував Олександр Дануца.


«Ми дуже завдячуємо ініціатору проекту, народному депутату Костянтину Яринічу, адже саме за його ініціативи у нашій області задіяна програма медичного обстеження АТОвців, МРТ обстеження, все це є надзвичайно важливим», - завершуючи прес-конференцію зазначив Андрій Фоменко.


А ще ЦРВ "Коловорот" за ініціативи К. Яриніча розширює свою співпрацю з Психологічною майстернею "Інсайт" #Інсайт. І тепер ми знаходимось за новою адресою: Кропивницький, вул. Гоголя 44, 2 поверх.


Переглянути відео прес-конференції можна на сторінці "Кіровоград24" у мережі фейсбук у розділі ВІДЕО


Читайте також:

До центру "Коловорот" за психологічною допомогою звернулись сотні учасників бойових дій

У Кропивницькому відкрився центр ресоціалізації військових "КОЛОВОРОТ" (ФОТО)


3624Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: