Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Валентина Ноженко -головний зберігач фондів Кіровоградського обласного хулдожнього музею
Дата: 2 листопада 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/11/02/darunok-kiivskogo-mittsja.htm
фотогалерея, 2 листопада 2017

Дарунок київського митця

Валентина Ноженко -головний зберігач фондів Кіровоградського обласного хулдожнього музею


         

В останній день жовтня  наукові співробітники  Кіровоградського обласного художнього музею з робочою  візитівкою    побували в столиці  України. 

         

Цього разу на запрошення члена Національної спілки художників України  Віктора  Каверіна ми побували в гостях                      у митця в майстерні на Андріївському узвозі. Це вже не перша зустріч із митцем, адже саме за ініціативи Віктора Олександровича та підтримки Національного художнього музею України  у 2015 році фондове зібрання обласного художнього музею поповнилося 18 творами  його друга, відомого художника  Гуляєва  Матвія Ілліча (1918-2003). На цей раз Віктор Олександрович  зробив ще один цінний подарунок, передавши до колекції  нашого музею   14  своїх найкращих  творів. Серед них: портрети, пейзажі, та найвагоміший дарунок, портрет дружини митця – художниці Лесі Левади.

            

Живописні  твори  Віктора Олександровича Каверіна  експонуються не тільки в Україні, а й за кордоном, тож передача невеликої колекції  творів митця стане гідним поповненням фондового зібрання музею та гарною нагодою презентації  його творчості в Центральній Україні. 

            

Ми завжди щиро вдячні художникам за подвижництво, адже саме такі майстри пензля, як Каверін Віктор Олександрович допомагають музейній спільноті розширювати палітру художніх творів  в різних жанрах та видах мистецтва, за що їм від нас низький уклін та теплі слова вдячності. А ще - сподівання на подальшу плідну співпрацю.



2850Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: