Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 11 жовтня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/10/11/vidkrilasja-vistavka-fotorobit-svitlo-i-tanets-.htm
фотогалерея, 11 жовтня 2017

Відкрилася виставка фоторобіт «Світло і танець»


10 жовтня в приміщенні обласної універсальної наукової бібліотеки імені Д. І. Чижевського у відділі читальних залів відбулося відкриття виставки фоторобіт історика, краєзнавця, професора сценографії Університету ім. Е. Райєрсона (Торонто, Онтаріо, Канада) Павла Босого «Світло і танець»,  перша презентація якої відбулася 21 червня 2017 року в обласному художньому музеї за участі автора. 

        

Мета фотохудожника П. Босого – «вловити дух, атмосферу та жвавість безпосереднього виконавського мистецтва…, передати те, як елементи візуальних технологій, освітлення, проекції тощо допомагають хореографам і танцюристам створювати не лише атмосферу танцю, але й… структурувати естетику танцю…». Цю фотовиставку створено за матеріалами вистав хореографічного відділення Райєрсонівської школи виконавських мистецтв (Торонто Канада), в центрі уваги колекції фотографій - взаємодія між світлом, тілом і рухом.


До створення виставки долучилися професор Таня Евіденте - професійна балерина і колишня солістка Національного балету Канади (нині працює в Райєрсонівській школі виконавських мистецтв), Світлана Кухаренко займалася перекладом текстів з англійської, студент Павла Васильовича Анжело Піледжі, що збирав інформацію для виставки, та графічний дизайнер Сергій Заплатніков. 


Ця виставка стала можливою завдяки гранту 2016 Creative Іnnovatіоn Fund Факультету комунікацій і дизайну Університету ім. Е. Райєрсона (Торонто, Онтаріо, Канада).


Влітку наступного року виставка буде презентована у Канаді, а поки що її можна переглянути у Кропивницькому.


2598Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: