Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області
Дата: 15 вересня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/09/15/golovnii-rjatuvalnik-kirovogradschini-vzjav-uchast-u-navchannjah-scho-vidbulisja-u-ssha.htm
фотогалерея, 15 вересня 2017

Головний рятувальник Кіровоградщини взяв участь у навчаннях, що відбулися у США

Прес-служба У ДСНС в Кіровоградській області


З 6 по 13 вересня в районі затоки Сан-Франциско, штат Каліфорнія, США відбулись навчання Urban Shield 2017. Для ознайомлення з міжнародним передовим досвідом щодо підготовки та реагування на надзвичайні ситуації були запрошені представники ДСНС України. 


Управління ДСНС у Кіровоградській області представив начальник Управління полковник служби цивільного захисту Віталій Миронюк.


Під час візиту до США делегація мала змогу ознайомитись із роботою системи реагування на НС, у тому числі – стихійні лиха як природного, так і техногенного характеру, а також вивчити управлінський досвід щодо дій у кризових ситуаціях та під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Зокрема представники ДСНС України вивчили міжнародний досвід щодо порядку здійснення евакуації та супроводу великої кількості потерпілих від НС та стосовно реалізації спільних заходів з місцевими урядовими організаціями під час кризових ситуацій.


У рамках навчань Urban Shield 2017 відбувались тренувально-змагальні заходи, під час яких команди демонстрували практичні професійні навички протягом тригодинних сесій на тренувальних міні-полігонах Червоної Групи навчань (Red Command). Цього року тренування Червоної Групи відбулись під патронатом Департаменту пожежної охорони округу Аламеда. Тренувальні сесії 2017 року було спрямовано на вдосконалення навичок роботи із небезпечними матеріалами, пошуково-рятувальним операціям як на суходолі, так і на воді, особливо в контексті терористичних загроз. На тренувальних майданчиках Червоної Групи відпрацьовувалися навички виявлення і рятування потерпілих від радіологічної, хімічної, біологічної та інших загроз. 


Крім того, делегація мала змогу взяти участь у навчальних семінарах: «Планування і втілення заходів на випадок надзвичайної ситуації, пов’язаної із поривом греблі», «Супровід великої кількості потерпілих від надзвичайної ситуації, пов’язаної із стріляниною у клубі», «Робота рятувально-оперативної групи під час пожежі на складі».


Також учасники делегації ДСНС України відвідали виставку тактичного та рятувального обладнання і поспілкувались із виробниками.



3212Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: