Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Офіційне інтернет-представництво Президент України
Дата: 22 серпня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/08/22/dokladno-pro-vizit-prezidenta-poroshenka-do-kropivnitskogo-foto-.htm
фотогалерея, 22 серпня 2017

Докладно про візит Президента Порошенка до Кропивницького (ФОТО)

Офіційне інтернет-представництво Президент України


21 серпня президент України Петро Порошенко відвідав Кропивницький. Під час візиту президент Петро Порошенко наголосив на важливості консолідації суспільства перед зовнішніми та внутрішніми загрозами. Про це Глава держави сказав під час відкриття 2-го корпусу Кіровоградської дитячої обласної лікарні.


«Ви бачите, що зміни відбуваються, незважаючи на те, що усім нелегко. Але я можу твердо наголосити -  найважче вже позаду. Країна витримала ці випробування. Український народ із честю продемонстрував свою здатність об’єднатися, протистояти агресору і в умовах війни забезпечити ефективний розвиток», - сказав Президент.


При цьому Петро Порошенко зазначив, що «точка неповернення» ще не пройдена. «Відкотити назад нас можуть як спровоковане Росією відновлення гарячої фази війни, так і дії політиків-популістів, які дестабілізуючи ситуацію всередині країни, здатні звести нанівець всі наші зусилля. Вони ладні змарнувати все те, що люди вистраждали протягом останніх років», - сказав Президент.


Глава держави акцентував увагу на тому, що такі дії з деморалізації суспільства є небезпечними та підкреслив, що робить все від нього залежне, щоб не допустити цього сценарію.


Президент також наголосив на важливості проведення пенсійної реформи. При цьому він зазначив, що сьогодні Україна демонструє економічне зростання, що стало можливим внаслідок проведення рішучих реформ.


«Внаслідок детінізації та боротьби з корупцією зросли надходження до Державного бюджету, які дозволили спрямувати частину коштів не лише на обороноздатність, а й на підвищення соціальних стандартів»,  - підкреслив Глава держави. Він нагадав, що це дало можливість підняти мінімальну заробітну платню до 3200 грн. «Якщо зростає заробітна платня – точно мають зростати пенсії», - сказав Петро Порошенко. Він також повідомив, що наслідком боротьби з корупцією і зменшення податкового тиску, стало зростання надходжень до Пенсійного фонду.


«Це головна позиція, як і після проведення восени цього року пенсійної реформи, яка проводиться заради справедливості. Хто має більший стаж, той має отримувати більші пенсії. Це нормально. Це правильно. Цьому немає жодної альтернативи», - сказав Президент та висловив переконання, що його пропозиції стосовно пенсійної реформи, які вже були підтримані Національною Радою реформ, будуть підтримані Верховною Радою України.


Президент зауважив, що реконструкція та добудова лікарня була проведена спільними зусиллями, в тому числі завдяки процесу децентралізації. «Більше 200 млн грн. зібрали на будівельні роботи, реконструкцію, і закупівлю нового обладнання. Чому це так важливо? Це не лише абсолютно інші умови, інший вигляд обласної лікарні. Це і нові умови роботи лікаря, це і нове обладнання, починаючи від ультразвукової діагностики і закінчуючи операційними. І, врешті-решт, це врятовані життя дітей», - наголосив Глава держави.


Петро Порошенко зауважив, що оновлення дитячої обласної лікарні є також свідченням змін і в регіоні, і в країні, адже вперше за тривалу історію, майже за півстоліття, проведено капітальний ремонт усіх її будівель.


Президент наголосив, що завдяки децентралізації обласні і міські бюджети мають гроші на розвиток. «Є можливість не просто виплачувати заробітну плату, бо раніше місцеві бюджети були касами з виплати зарплати, а реально турбуватися про розвиток міста. Хочу наголосити, що це лише початок», - зазначив Петро Порошенко. Президент нагадав, що в останні дні роботи попередньої сесії Верховна Рада підтримала пропозицію не лише щодо зміцнення обороноздатності держави, але фінансування сільської медицини. «Сьогодні не треба концентруватися лише на наданні допомоги в обласному та районних центрах. Ті, хто живуть в Україні в селі мають право на суттєве покращення якості медичної допомоги», - зазначив Глава держави. За його словами, найближчим часом буде презентовано програму із розвитку сільської медицини і «відновлення справедливості по відношенню до мешканців села».


Глава держави оглянув новий корпус лікарні, зокрема операційні, та передав сертифікат на апарат ультразвукової діагностики.


Кіровоградська дитяча обласна лікарня - багатопрофільна лікувальна установа ІІІ рівня,  центр із надання висококваліфікованої організаційно-методичної, консультативної, стаціонарної невідкладної та спеціалізованої медичної допомоги. Щорічно в лікарні лікується близько 14 тисяч дітей області, а медичну допомогу надають 96 лікарів і 297 молодших медичних фахівців зі спеціальною освітою.


З вересня 2015 року в лікарні проводиться капітальний ремонт всіх стаціонарних корпусів та корпусів допоміжних служб. У рамках реставрації було надбудовано мансардний поверх, в якому розміщено неврологічне відділення на 30 місць та фізіотерапевтичне відділення; для транспортування хворих прибудовані ліфтові шахти і встановлені ліфти, замінено віконні та дверні блоки, проведена реставрація та внутрішнє опорядження палат та службових і спеціальних медичних приміщень, здійснено внутрішнє перепланування під сучасне розміщення палат, амбулаторій, маніпуляційних та ординаторських, замінено усіх інженерних мереж корпусу, встановлено сучасну систему вентиляції та кондиціонування повітря, придбано сучасне медичне обладнання та меблі і устаткування.


Дуже високо ціную внесок Кіровоградщини у захист країни від військової агресії – Президент


Президент Петро Порошенко наголосив, що у відповідь на агресію Росії був створений окремий вид Збройних Сил України – Сили спеціальних операцій, основу яких складають герої-військові, в тому числі 3-го окремого полку спеціального призначення у Кропивницькому.


«Дуже високо ціную внесок Кропивницького і Кіровоградщини в захист країни від військової агресії. Прикметно, що троє з шести учасників АТО, які будуть сьогодні нагороджені, народилися вже за часів незалежної України. Молоде покоління українців, яке народилося за часів незалежної України, вміє і добре захищає наш суверенітет, територіальну цілісність, незалежність», - підкреслив Глава держави під час робочої поїздки на Кіровоградщину.


Президент нагадав, що Сили спеціальних операцій і 3-й полк брали участь в найважчих моментах військової агресії: оборона Донецького аеропорта, яка почалася з операції, проведеної під головуванням командира полку Героя України Олександра Трепака; забезпечення виходу українських сил з Дебальцевого; операції у Луганську та на Савур-Могилі; бойовий шлях у Бахмуті; звільнення Слов’янська, Краматорська, Маріуполя, Мар’їнки.


Президент назвав символічним свій сьогоднішній візит на Кіровоградщину, який відбувається напередодні 26-ї річниці Незалежності України. «Ви – перші, кого маю нагоду привітати з цим святом. Ми маємо засвідчити ту кардинальну відмінність, яку має відзначення цього свята зараз. Згадайте три з половиною - чотири роки тому, на жаль, для багатьох святкування Дня незалежності було лише ще одним вихідним днем. І незалежність не зачіпала щось тут у серці. Країна була роз’єднана і слабка. За ці три роки ми пройшли величезну дистанцію», - зазначив Глава держави. Так, за останні роки вдалося побудувати нову армію і ЗСУ, відбувається децентралізація, побудовано нову поліцію, покращено роботу спецслужб. За словами Петра Порошенка, російська агресія згуртувала українців в єдину політичну націю.


«Ми пізнали реальну ціну справжньої свободи. І День Незалежності рік від року стає для нас дедалі більшим святом. Вже навіть більш важливим, ніж Новий рік, Різдво, Воскресіння. Тому що він все поєднує, тому що він знаменує і повторне наше народження, і воскресіння наших мрій, і новизну нашої держави», - наголосив Президент.


В лиху годину пізнаються справжні друзі - Президент про участь у святкуванні Дня Незалежності України міністрів оборони країн-партнерів


Президент Петро Порошенко повідомив про прибуття до Києва з нагоди святкування річниці нашої незалежності міністрів оборони країн-партнерів України. Президент також підкреслив, що  співпраця України з партнерами є надзвичайно ефективною.


«Для спільного святкування 26-ї річниці Незалежності України до нас у Київ символічно прибудуть міністри оборони наших країн-партнерів і, в тому числі Міністр оборони Сполучених Штатів Америки Джеймс Меттіс. Великий друг України», - заявив Президент України.


Глава держави висловив впевненість, що переговори, які відбудуться під час візиту очільника Пентагону «будуть мати надзвичайно важливе значення для укріплення обороноздатності нашої держави». «В лиху годину пізнаються справжні друзі», - сказав Петро Порошенко.


Він  також підкреслив, що «поєднуючи військові та дипломатичні зусилля для захисту країни від найбільшої армії на континенті, якою є російські збройні сили, із наполегливою роботою із реформування країни, ми закладаємо фундамент успішної України з успішними українцями».


«Впевнений, що нас зараз ніхто не зупинить на нашому шляху до успіху. Ми переможемо в цій боротьбі. Все точно буде добре», - підкреслив Петро Порошенко.


Президент наголосив на важливості співпраці з нашими партнерами по НАТО, особливо підкреслив роль Сил спеціальних операцій в налагодженні такої співпраці. При цьому він акцентував на значному внеску бійців ССО в ході виконання завдань у найгарячіших точках нашої війни за незалежність та територіальну цілісність Української держави.


«Сьогодні Сили спеціальних операцій є символом нашої співпраці з нашими партнерами по НАТО», - сказав Глава держави. Він також зазначив, що створюються спеціальні військові бази, зокрема в Кропивницькому, які дозволять покращити рівень підготовки наших спецназівців.



Верховний Головнокомандувач ЗСУ відвідав 3-й окремий полк спеціального призначення


Під час робочої поїздки до Кіровоградської області Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав 3-й окремий полк спеціального призначення, який дислокується в Кропивницькому.


Командир 3-го окремого полку спецпризначення Герой України полковник Олександр Трепак ознайомив Верховного Головнокомандувача Збройних Сил України з основними зразками озброєння та спеціального обладнання, які використовують спецпризначенці.


Після цього в одному з тактичних класів частини Президент поспілкувався  з особовим складом полку та представниками країн-членів НАТО, які здійснють підготовку військовослужбовців за окремими програмами. Полковник Трепак доповів Главі держави про організацію та основні результати підготовки особового складу полку іноземними військовими інструкторами.


Під час спілкування з Президентом України військові інструктори з країн-членів Альянсу, зокрема США, Естонії та Польщі проінформували Главу держави про особливості програм, за якими здійснюється підготовка українських військовослужбовців та про подальші плани щодо навчання.


Президент поцікавився думкою західних партнерів щодо якості та бойової готовності українських спецпризначенців і щодо досвіду, який здобувають представники країн НАТО під час спільних заходів з представниками Української армії в умовах гібридної війни та агресії з боку Росії.


В робочій нараді Президента з представниками країн НАТО, які проводять навчання українських спецпризначенців, також взяли участь Міністр оборони України генерал армії Степан Полторак та Начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал армії Віктор Муженко.


Президент нагородив бійців ССО: Завдяки такому спецназу - ми обов’язково здолаємо ворога


Президент Петро Порошенко відвідав Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни та вручив державні нагороди бійцям Сил спеціальних операцій, які відзначилися у захисті незалежності та територіальної цілісності України. Глава держави також ознайомився з умовами лікування військових та поспілкувався з воїнами, які проходять лікування та реабілітацію в цьому медичному закладі.


«Завдяки такому спецназу, який зараз має Україна, ми обов’язково здолаємо ворога. Дякую за вашу мужність та вашу позицію. Український спецназ завжди виконував найважчі завдання, особливо 3-й полк», – сказав Президент під час нагородження спецназіців, побажав їм якомога швидшого одужання та привітав із Днем Незалежності України. Він відзначив, що рівень підготовки наших воїнів високо оцінюють іноземні партнери, які зараз допомагають в розбудові Збройних Сил України.


Верховний Головнокомандувач також наголосив, що «забезпечення українських героїв є принциповим для влади і держави» та повідомив про нову програму будівництва житла для військовослужбовців, зокрема й для 3-го полку ССО.


Окрім спілкування із захисниками України, Петро Порошенко ознайомився із роботою Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни, умовами лікування військових та рівнем забезпечення госпіталя усім необхідним.


Президент високо оцінив роботу лікарів та медичного персоналу госпіталя, а також подякував за турботу про військовослужбовців. «Дякую за кожного українського героя поставленого на ноги», - сказав Глава держави та зазначив, що госпіталь має високий рівень повернення бійців до служби після лікування та реабілітації.


Кіровоградський обласний госпіталь для ветеранів війни є спеціалізованим лікувально-профілактичним закладом, який забезпечує спеціалізовану багатопрофільну, кваліфіковану, амбулаторно-поліклінічну, стаціонарну, консультативну, організаційно-методичну допомогу населенню області з питань медико-профілактичного забезпечення ветеранів війни, учасників АТО та осіб, які згідно з чинним законодавством мають право на пільги.


Щорічно в госпіталі проходить лікування близько 4000 пацієнтів, в поточному році - 2769 особи даної категорії, в тому числі учасників АТО – 689 (за весь період АТО - 2726).


У 2016 році за рахунок субвенції з Державного фонду регіонального розвитку був завершений капітальний ремонт медустанови.


Президент на Кіровоградщині перевірив готовність засобів протиповітряної оборони


Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України Петро Порошенко відвідав одну з військових частин Збройних Сил України на Кіровоградщині та ознайомився з її функціонуванням та бойовою готовністю.


Главі держави також були продемонстровані зразки безпілотних літальних апаратів (БПЛА) вітчизняного виробництва, зокрема БПЛА для здійснення розвідки розміщення сил ворога в будь-який час доби, обладнання для оптико-електронної розвідки та засоби радіоелектронної боротьби. Також було продемонстровано роботу безпілотників та засобів протиповітряної оборони.


Президент також відвідав підрозділ протиповітряної оборони, де заступник Начальника Центрального управління Повітряних сил ЗСУ полковник Валерій Гриневич та заступник Начальника Центрального управління радіоелектронної боротьби ГУОЗ ЗСУ полковник Валерій Волков ознайомили Главу держави із наявними засобами ППО та практичними діями особового складу під час виконання заходів боротьби з безпілотними летальними апаратами.


Офіційне інтернет-представництво Президент України





6297Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: