Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Оксана Віжевська – художник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 5 липня 2017
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2017/07/05/-dzhereltse-nadii-u-hudozhnomu-muzei.htm
фотогалерея, 5 липня 2017

"Джерельце надії" у Художньому музеї

Оксана Віжевська – художник І категорії відділу музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


1 липня о 14.00 у відділі Кіровоградського обласного художнього музею - картинній галереї Петра Оссовського "Світ і Вітчизна" відбувся майстер-клас із живопису для дітей  з особливими потребами  літнього табору «Джерельце надії»,  організованого Кіровоградською організацією матерів дітей-інвалідів «Серце матері». 


Близько 30-ти особливих дітлахів завітали в гості до художників. Тематика навчання - професія митця, художника, майстра живопису. Саме                    з цією творчою професією їх ознайомили працівники музею. Юні учасники заходу прослухали розповіді про те, чим займаються художники, в яких жанрах працюють, якими користуються інструментами, матеріалами і фарбами. Також вони змогли й самі спробувати стати на час «справжніми художниками»,  прийняти участь у створенні колективної роботи за мотивами центральної частини триптиху  Петра Оссовського  «Степова Еллада. Одинока тополя». 


Діти були поділені на 3 групи і співробітники музею Анатолій Кімнатний, Оксана Віжевська та волонтер Юлія Мартслі пояснювали послідовність роботи створення картини, допомагали змішувати фарби, відповідали на численні дитячі запитання. Вихованці табору із захопленням малювали, в залі було весело, гамірно, шумно, всюди панувала захоплююча, творча атмосфера. 


Дякуємо всім учасникам заходу за позитивні емоції та приємне спілкування! Окрема подяка головному куратору заходу - заступнику керівника відділу благодійності і соціального служіння Кіровоградської єпархії УПЦ Івану Шемедюку за сприяння та допомогу в організації цього майстер-класу.

                                                            


4811Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: