Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 23 листопада 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/11/23/vidkrilasja-personalna-vistavka-hudozhnih-tvoriv-alli-preobrazhenskoi-roniker-revival-ukraine-vidrodzhennja-.htm
фотогалерея, 23 листопада 2016

Відкрилася персональна виставка художніх творів Алли Преображенської-Ронікер «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ»

Валентина Ноженко – головний зберігач фондів Кіровоградського обласного художнього музею


               

                        

22 листопада в Кіровоградському обласному художньому музеї   відкрита   виставка  художніх творів Алли   Преображенської  –  Ронікер «REVIVAL. UKRAINE.   ВІДРОДЖЕННЯ».

             

        

Виставка «REVIVAL. UKRAINE. ВІДРОДЖЕННЯ» присвячена Україні, її сучасному відродженню, внаслідок чого вона отримала «нове дихання». Дана виставка – своєрідна медитація художника, митця, який не втратив надію на магічні функції мистецтва.

      

Роздумуючи про трагічні події в Україні впродовж багатьох десятиріч на рівні об’єктивних фактів, долаючи шок від жахіть історії та людських страждань, художник намагається не «закривати очі» на те, що було, обмежуючись абстрактним моралізуванням, а навпаки - занурити глядачів                   у глибину віків, у вир вічних тем та колізій, віддзеркалюючи дві протилежні іпостасі Руйнування і Творення. Вчорашній день  та дуже давнє минуле поєднується в багатошарову поверхню картини, що вкрита густою фарбою та алхімією енергії. Це все може в одну мить розчинитись, а потім  застигнути                     і злитись воєдино в сплав. 

      

Це вже друга персональна виставка Алли Преображенської – Ронікер                     в Кіровоградському обласному художньому музеї. Першу виставку                              з романтичною назвою «Прогулянки містом з  Аллою Преображенською» художниця презентувала на своїй малій батьківщині ще у 2012 році.

     

Алла  Преображенська – Ронікер  народилася  в  1961  році у м. Знам’янці 


Кіровоградської області в творчій родині. Дід був художником, а батько все життя малював і взагалі – дуже любив мистецтво, він же і став її першим вчителем. Пізніше Алла відвідувала гуртки та художні студії, але головні «мистецькі відкриття» робила самостійно. У 1984 році вона закінчила Кіровоградський державний інститут сільгоспмашинобудування і до 1996 року працювала інженером – конструктором на  заводі «Сільмаш» у Білій     Церкві, ставши автором власних технологічних  розробок. Але при цьому не зраджувала справі жертовного служіння образотворчому мистецтву. Тому                    і безперервно малювала, вдумливо вдивляючись у навколишній світ, не втомлюючись захоплюватися і дивуватися його  різноманіттю та знаходячи на кожному кроці щось цікаве, виразне, значуще. Як говорить сама Алла: «Такий вже у мене характер: що  задумала – йду до кінця, тим  більше, що без творчості себе просто не уявляю». 

        

Красномовною ознакою її активного творчого життя стали чисельні персональні виставки художниці: «Життя» – в Центральному будинку  художника (м. Київ,2001 р.), «Amarilis» -  в  Центральному виставковому залі   м.  Бланес  (Іспанія,  2003  р.),  відкриття  власної   галереї   «Alla  Art  Gallery» (м. Біла Церква), спільна  виставка  в  галереї «Butterfly» (м.  Нью-Джерсі,  США, 2010 р.), «Париж  і  Київ.  Знайомі  обриси» - виставка  у  Музеї  історії  міста   Києва  (м.  Київ,   2010  р.),  «Котель»  -   в   музеї    Шолом  -  Алейхема (м. Київ, 2011 р.), «Минуле і теперішнє» - виставка в Українському фонді культури  (м. Київ, 2011 р.),  персональна виставка в «TwinsGallery», (м. Київ, 2013 р., 2014 р., 2015   р.),    персональна    виставка    в    галереї   (м.  Рим,   Італія,   2014  р.);  «Модерн – епоха жіночності» - персональна виставка                           в музеї історії Києва  (м. Київ, 2015 р.);  «Ієрусалим» - персональна  виставка                  в   музеї «Євреї в Латвії», (м. Рига, Латвія, 2015 р.); «Меморіали холокоста                  в Латвії»  -  персональна  виставка  в  музеї  «Євреї  в Латвії», (м. Рига, Латвія. 2016 р.), «Revival. Ukraine. Возрождение» - персональна  виставка в музеї історії Києва   (м. Київ, 2016 р.).

        

«Вкладаю в роботи все, що вразило і пишу з такою любов’ю, що, можливо, це  і знаходить відгук у глядача. Картина допомагає людині зануритися у власні думки та почуття, витягає із підсвідомості забуті спогади, дарує мрії. Я радію, коли мої думки збігаються з думками глядача, адже полотна передають мій подих, мої почуття, думки і рухи душі, а кожен такий рух на полотні я досліджую сама для себе» - ділиться   своїми думками Алла, які знаходять цілковите підтвердження у її творах. 

                                                               

                                                                  


3128Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: