Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 27 вересня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/09/27/vidkrilasja-ekspozitsija-tvoriv-chlena-natsionalnoi-spilki-hudozhnikiv-ukraini-feliksa-polonskogo.htm
фотогалерея, 27 вересня 2016

Відкрилася експозиція творів члена Національної спілки художників України Фелікса Полонського

Анатолій Кімнатний – завідуючий картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


Кіровоградським обласним художнім музеєм вже давно ведеться робота по відкриттю малих галерей музею. Так малі галереї обласного художнього музею вже декілька років працюють в обласній бібліотеці для дітей ім. Т.Шевченка, в БК «Авіатор», в конференц-залі облдержадміністрації. 


З 19 вересня 2016 року така мала галерея функціонувати в приміщенні Кіровоградської обласної філармонії. У фойє філармонії представлені твори члена Національної спілки художників України Фелікса Полонського. 


Фелікс Михайлович Полонський, член Національної спілки художників України, лауреат обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтва імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція», народився 1 січня 1941 року в с. Хмельовому Миколаївського району Кіровоградської області в родині військовослужбовця.


В 1968 році з відзнакою закінчив живописне відділення Іванівського художнього училища (Росія). 


Брав участь у Всеукраїнських художніх виставках, провів чимало персональних виставок, зокрема, у Кіровоградському обласному художньому музеї та у Кіровоградському міському художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна.


В своїй творчості художник намагається наслідувати кращі досягнення світового та вітчизняного реалістичного живопису, сприяти відродженню культури та розвитку образотворчого мистецтва в Україні, в творчості прагне бути щирим та йти своїм шляхом.


Твори Ф.М. Полонського зберігаються у провідних музеях України та у приватних зібраннях України, Німеччини, Франції, Болгарії, Австрії, Польщі, Росії, Ізраїлю, США.



2923Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: