Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Вікторія Касьянова, «Кіровоград24», фото - Ліана Амбарцумян
Дата: 23 серпня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/08/23/u-kropivnitskomu-biitsi-okremoi-roti-17-go-batalionu-vidznachili-drugu-richnitsju-stvorennja.htm
фотогалерея, 23 серпня 2016

У Кропивницькому бійці окремої роти 17-го батальйону відзначили другу річницю створення

Вікторія Касьянова, «Кіровоград24», фото - Ліана Амбарцумян



В суботу, 20 серпня, бійці окремої роти 17-го батальйону територіальної оборони відзначили другу річницю створення.


В не такому вже й далекому 2014 році, коли одразу після Майдану розпочалась відкрита війна російської орди проти України, ці хлопці були першими, хто добровільно став боронити нашу країну. Без елементарних засобів захисту, без відповідної амуніції, але з шаленим почуттям патріотизму 15 серпня 2014 року вони перетнули лінію розмежування мирної України та зони війни. Три адські місяці пліч-о-пліч пройшли разом з бійцями 34 БТрО та 11 Батальйону «Київська Русь». А коли повернулись – увійшли до складу 17 ОМПБ та продовжили службу.


Всі ці слова про них – про окрему роту тоді ще 17 батальйону територіальної оборони і про їх другу річницю створення.


Розпочався день з молебну за полеглими бійцями, які брали участь в антитерористичній операції та покладання квітів на Алеї Слави. Потім на Площа Героїв Майдану хлопці встановили флагшток та підняли червоно-чорний прапор - символ визвольної боротьби.


А далі вечір продовжився у нічному клубі «Провокатор». Саме тут було найбільше емоцій. Як розповів нам Михайло Бєжан, голова Кіровоградської обласної регіональної парторганізації політичної партії «Українське об'єднання патріотів – УКРОП»: «До мене звернувся волонтер Андрій Дяченко з проханням допомогти організувати цим героїчним хлопцям свято, так як вони, як ніхто інші, на це заслуговують. Звичайно ми не змогли залишитись осторонь і запропонували завершити вечір в затишній атмосфері «Провокатора» та підготували від нашої політичної сили дарунки». «Мене особисто зворушило те, що хлопці принципово не називають цей день святковим, для них це просто дата, день, коли можна зібратись, згадати пережиті моменти, вшанувати пам’ять загиблих, просто поспілкуватись та вибудувати плани на майбутнє» - говорить Михайло Михайлович.


Близько п’яти десяти військових, волонтери «Громадської варти», депутати міськради різних політичних сил, які неодноразово допомагали хлопцям в зоні АТО мали змогу переглянути фільм «Чміль», який розповідає про героя небесної сотні Віктора Чміленка, вустами його товаришів, рідних та знайомих. А потім хвилиною мовчання вшанували пам’ять усіх загиблих побратимів.


Далі на хлопців чекав сюрприз – відеоролик із словами вдячності від місцевих жителів та волонтерів м. Дзержинська (Торецька), який був записаний ще навесні минулого року, але у силу певних обставин хлопці побачили його вперше тільки зараз.


Вечір вийшов дуже душевний перегляд слайдів, архівного відео, фотографій, жива музика, спогади… емоцій було багато. А вільний мікрофон дав змогу висловитись кожному, хлопці згадували війну, читали листи від дітей, які привезли ще з Дебальцево у ящику з-під патронів.






3839Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Володимир Гринько23 серпня 2016 23:54
0
Символічно, що хліб (на останній світлині) було доставлено з місця вшанування інших героїв-Холодноярців, які 96 років назад полягли під с. Розумівкою під шаблями, кулями та артвогнем надміру величезних сил ворога: 1-Ї кінної армії Будьонного. З місця останнього бою Миколи Скляра (Чорного Ворона) та його 300 побратимів.. Їх не залишали живими... Вони - не здавались... Слава Україні! І Слава Героям України! І сьогоднішнім і тим, що дивляться на нас з минулого.
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: