Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 25 липня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/07/25/-muzei-toronto-vzaemovpliv-budinku-i-kolektsii-.htm
фотогалерея, 25 липня 2016

«Музеї Торонто. Взаємовплив будинку і колекції»

Олена Степанок – завідуюча відділом науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


20 липня в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулася публічна лекція «Музеї Торонто. Взаємовплив будинку і колекції» професора сценографії Райєрсонівської школи виконавчих мистецтв, Університету ім. Е. Райєрсона (Торонто, Онтаріо, Канада), Члена ADC, UNIMA і Конгресу літераторів України.


На захід завітали знайомі та друзі, колеги та студенти нашого земляка, знаного в нашому місті та далеко за його межами науковця, краєзнавця, музейника, сценографа, художника,  викладача.


Розпочав свою лекцію Павло Васильович з історії назви міста Торонто, з ознайомлення з місцевими музеями, художниками та живописними і скульптурними творами. Усю лекцію пан Павло супроводжував цікавою відео презентацією та демонстрацією окремих видань і листівок.


На закінчення Павло Босий підсумував: «…Формування музейної колекції відбувається різними шляхами. Іноді типологія колекції залежить від самого приміщення; колекції в музеях існують в суворо обмежених рамках певного профілю, тому прослідковується сучасна характерна тенденція розширення профілювання, також на сьогодні розширюється спектр предметів музейного значення в царині декоративно-ужиткового мистецтва. 


Сприйняття сучасного музею мистецтв є набагато ширше, а це диктує нові вимоги до музейних приміщень як функціональних так і в сфері символічних сенсів.


Художній образ музейного приміщення в ХХІ столітті не менш важливий фактор ніж розміри, площа та безпека. Саме в музеях мистецького спрямування саме приміщення створюється як твір мистецтва».


Класична академічна година пролетіла непомітно та гості заходу не відпускали лектора, й Павло Васильович із задоволенням та натхненням відповів на усі поставленні запитання. 

  


3214Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: