Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 15 червня 2016
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2016/06/15/na-kirovogradschini-viznachili-kraschii-zagin-junih-inspektoriv-ruhu.htm
фотогалерея, 15 червня 2016

На Кіровоградщині визначили кращий загін юних інспекторів руху


Уже стало традицією, що наприкінці навчального року або на початку літніх шкільних канікул на Кіровоградщині проводяться підсумкові огляди роботи загонів юних інспекторів руху. Цього року 14 червня у місті Долинська на Кіровоградщині було визначено переможця – загін ЮІР, який представлятиме область у всеукраїнських фінальних змаганнях ЮІР.


Дитячі загони ЮІР створюються для отримання дітьми знання Правил дорожнього руху та вдосконалення навиків безпечної поведінки на дорозі, виховання у них почуття відповідальності і високої культури учасника дорожнього руху.


Щорічні зльоти юних інспекторів руху, які проводяться на Кіровоградщині, – це лише частина роботи, яка протягом року проводиться співробітниками поліції, які відповідають за безпеку дорожнього руху, педагогами і школярами. Участь дітей у формуванні безпечної  культури на дорозі спонукає інших учасників дорожнього руху дотримуватися Правил і бути уважними і дисциплінованими на дорогах.


Довести, що саме вони – гідна зміна нинішніх працівників поліції, які забезпечують безпеку дорожнього руху на автошляхах, на цьогорічний форум з’їхалося 12  команд юірівців. Більшість з них уже не вперше бере участь в подібних змаганнях. Захід відбувся за сприяння керівництва Долинського району, які не залишаються осторонь від навчання дорожньої грамоти школярів.


На шляху до перемоги діти складали «дорослі» тести з правил дорожнього руху, спробували себе у якості регулювальника та пропагували безпечну поведінку на дорозі. Команди змагалися із запалом, звичайно ж, хвилювалися, адже кожен хотів перемогти. Змагання проходили на п’яти етапах: «Теоретичні знання ПДР», «Юний регулювальник», «Велоестафета», «Дитяче автомістечко» та конкурс агітбригад.


Як завжди найбільше уболівальників та глядачів зібрав конкурс-огляд виступів агітбригад ЮІР, який цього разу вразив суворе журі високим рівнем майстерності та професіоналізму. Діти в пісенній, ігровій та танцювальній формі привертали увагу до необхідності вивчення правил дорожнього руху та безумовного їх дотримання. Кіровоградські юірівці запевняють: «Вивчати правила дорожнього руху та жити безпечно – весело!»  


Від імені організаторів змагань – освітян, працівників поліції  та керівництва Долинської райдержадміністрації і районної ради чотирьом кращим загонам юних інспекторів руху були вручені сертифікати на відвідування Криворізької страусиної ферми «Страус парк Ленд», також  були заохочені і кращі на етапах.


У запеклій боротьбі перемогу виборола загін ЮІР Долинської школи №1, яка і візьме участь восени у всеукраїнському зльоті юних інспекторів руху.


Хочеться сподіватися, що вся організація і підготовка конкурсу, всі затрачені зусилля – варті лише одного: врятованого життя дитини на дорозі. І ніякі негаразди не повинні впливати на безпеку найдорожчого, що у нас є!


3200Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: