Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: офіційний сайт ОДА
Дата: 17 лютого 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2014/02/17/u-kirovogradi-vidznachili-25-u-richnitsju-vivedennja-viisk-z-afganistanu.htm
фотогалерея, 17 лютого 2014

У Кіровограді відзначили 25-у річницю виведення військ з Афганістану

офіційний сайт ОДА
Наприкінці минулого тижня у Кіровограді відбулося кілька заходів до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав і 25-ї річниці виведення військ колишнього СРСР з Демократичної Республіки Афганістан.

У п’ятницю у приміщенні управління Міністерства внутрішніх справ України в області відбулися урочистості за участі колишніх воїнів-інтернаціоналістів, громадськості, керівництва області та міста. Голова обласної ради Микола Ковальчук та  заступник голови облдержадміністрації Віктор Рєзнік вручили Почесні грамоти обласної ради та обласної державної адміністрації керівникам територіальних організацій воїнів-інтернаціоналістів – за налагодження партнерських взаємовідносин та конструктивну співпрацю з органами влади.

Вітаючи воїнів-інтернаціоналістів Кіровоградщини, які брали участь у бойових операціях на території інших держав, Віктор Рєзнік відзначив, що наші земляки виконували військовий обов’язок на території 26 держав, але події афганської війни стали найтрагічнішими. Лише з Кіровоградської області у бойових діях на афганській землі брали участь більше 3 тисяч наших земляків, 114 з них не повернулися на Батьківщину.

– Президент України наголошує на необхідності посилити турботу про усіх учасників бойових дій на території інших держав, забезпечити їх висококваліфікованою медичною допомогою, зробити усе можливе для покращення їх житлових та побутових умов. Це принципова позиція Глави держави і завдання місцевій владі, – наголосив посадовець.

У суботу тисячі кіровоградців та гостей міста взяли участь в урочистій ході центральною вулицею міста та поклали квіти до пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам усіх поколінь.

Пам’ять воїнів, які загинули в Афганістані та інших «гарячих точках» світу вшанували хвилиною мовчання заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Віктор Рєзнік, Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус, жителі обласного центру, військовослужбовці, студентська та учнівська молодь.

Після покладання квітів присутні взяли участь у поминальній панахиді по загиблих воїнах-інтернаціоналістах.
4543Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: