Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: автор - Ольга Ніколаєвська, фото - Олена Фоменко
Дата: 11 лютого 2014
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2014/02/11/ledi-elisavetgarada-stverdzhujut-buti-blagodiinikom-prestizhno-.htm
фотогалерея, 11 лютого 2014

Леді Єлисаветгарада стверджують: «Бути благодійником – престижно!»

автор - Ольга Ніколаєвська, фото - Олена Фоменко

Бути благодійником сьогодні престижно. І це дуже добре, адже є впевненість, що українці добрішають. До того ж кінцевий результат – посмішка від доброї справи подовжує життя людини. І, дай Боже, щоб гаманці спонсорів не вичерпувались.

Але, коли у кишені не так багато коштів, а є геніальні думки, то народжуються талановиті проекти. Один з таких проектів торік започаткувала у Кіровограді творча група «Jane&Vika Creative Group», залучивши фотостудію «PhotoArtProject» для створення яскравого настінного календаря «Леді Єлисаветграда 2013-2014».

Мета великого настінного календаря «Леді Єлисаветграда» – зібрати благодійні кошти, які будуть направлені у лікарні, малозабезпеченим родинам та діткам з вадами здоров’я. Днями вийшло вже друге видання календаря, яке створювала творча група студії «Photo House».

Варто зазначити, що вже перший календар був оцінений кіровоградцями належним чином: зібрано майже 15 тисяч гривень, на які були придбані ліки для пологового будинку, тощо. Минулого року на презентацію календаря були запрошені керівництво спеціальної школи-інтернату селища Нова Прага Олександрійського району, головний лікар Кіровоградської районної лікарні та Ельміра Небесна, голова обласної громадської організації інвалідів «Народна академія творчості». Всі вони протягом року, по мірі продажу календаря, отримали по 5 тисяч гривень на проекти, спрямовані на підтримку дітей та молоді.

Назва календаря – унікальна, адже ілюстрацією до кожного місяця стали не просто картинки, а історія рідного міста, показана крізь призму жіночих образів. У першому виданні це були знімки леді у стилі жінок Єлисаветграда19-го сторіччя. Цього року - фотознімки жінок, що постають в образах майстринь різних професій початку 20 сторіччя. До речі, до проекту долучились багато організацій, надаючи посильну допомогу реквізитом, одягом та локаціями. Організатори календаря створили для своїх героїнь різні образи – це жінка, що відпочиває у кабаре, і студент Єлисаветградської гімназії, і модельєр, і пілот, чий образ був створений в пам’ять Левка Мацієвича, і письменниця, актриса, фотограф та художниця, адже творча еліта міста відома здавна, і мила продавчиня квітів, і загадкова жінка із вищого світу. Усі образи вдалося створити за сприяння численних меценатів, у тому числі – випускників 1976-го року 10-Б класу Кіровоградської школи №24 студентів, а ще – багатьох музеїв міста, які надавали приміщення для зйомок. Чимало суперечок у творчій групі – це фотограф Глафіра Ковальова, стиліст Наталя Горбачова та перукар Анна Тішкус, - виникло навколо питання, чи друкувати календар чорно-білим, адже більшість знімків, які до нас дійшли з того часу, саме такі. Втім, і на початку минулого століття, не зважаючи на недосконалість фототехніки, життя було яскравим та кольоровим, тож і календар «Леді Єлисаветград» вийшов з друку кольоровим.

Усі кошти, які будуть отримані від реалізації календаря підуть на благодійність. Цього разу зібрані кошти планується надати обласній громадській організації інвалідів «Народна академія творчості». Її керівник Ельміра Небесна, підкреслила: «Наші талановиті художники і вишивальниці, поети і музиканти інколи потребують фінансової підтримки на придбання матеріалів для творчості. Тож, частина коштів піде саме на матеріали, а частина – на реалізацію творчих проектів, серед яких організація майстер-класів, презентація своїх талантів на різноманітних конкурсах та фестивалях. Адже ім’я кіровоградців відомо далеко за межами області. До того ж таке видання варто мати у кожному будинку. Це яскраво і неперевершено. До того ж ваша гривня допомогла комусь на мить стати щасливим!».

5125Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: