Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 23 вересня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/09/23/kirovgrad-vidsvjatkuvav-den-mista.htm
фотогалерея, 23 вересня 2013

Кіровоград відсвяткував день міста

У суботу, 21 вересня, Кіровоград святкував свій день народження. Місту виповнилось 259 років. до свята було заплановано багато розважальних заходів.

Свято розпочалось з офіційної частини на площі біля міськвиконкому. Попри похмуру погоду сюди пройшли святковою ходою  від готелю «Турист» та пам’ятника «Ангелу- Хранителю» представники громадськості та творчі колективи міста.

Тут, біля пам'ятника Пашутіну городян привітали мер міста, Олександр Саінсус, та голова ОДА Андрій Ніколаєнко. Офіційні промови доповнили виступи хореографічних колективів.





Тут же, перед міськрадою, міський голова вручив нагороду почесному громадянину Кіровограда, обраному цього року. Нагадаємо, ним став з другої спроби гендиректор ТДВ "М'ясокомбінат "Ятрань" Андрій Райкович.







Частували тих, хто прйшов на свято, величезним гарбузовим пирогом - плачиндою. Святковий пиріг-рекордсмен мав 10 метрів у довжину і  понад 2,5 метри в ширину. Це - новий офіційно зафіксований рекорд! Готували частування протягом двох діб.







Другою визначною подією святкового дня було відкриття нового фонтану на площі Театральній. Очільник області Андрія Ніколаєнко і мера Кіровограда Олександр Саінсус урочисто відкрили споруду, у центрі якої стоїть статуя Наталки-Полтавки. Дівчина зображена з коромислом, з двох країв якого стікає вода. У ногах Наталки стоять два відра. Новий фонтан побудований у ході реконструкції площі за кошти обласного бюджету. Автор скульптури – кіровоградець Григорій Савченко.

Тут же, біля театру Кропивницького, в суботу відкрився Центрально-український музейно-туристичний фестиваль, в рамках якого працювала міжрегіональна туристична виставка «Кіровоградщина запрошує – 2013», проведились конкурси серед музейних закладів та представників туристичної галузі області, презентували роботи сільських «зелених» садиб Кіровоградщини, проходила ярмарка робіт та майстер-класи від майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, показові виступи вихованців туристських гуртків м.Кіровограда

Ввечері на городян чекав святковий концерт за участі місцевих колективів та запрошених гостей - групи "Леприконси" та  зірки української естради, співачки, заслуженої артистки України Світлани Лободи. Співачка побажала всім кіровоградцям кохати і бути коханими та назвала кіровоградських дівчат найгарнішими в країні.

А після закінчення концерту у небі пролунав святковий феєрверк.

5432Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: