Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею –картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 27 липня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/07/27/personalna-vistavka-tvoriv-viktora-osipenka.htm
фотогалерея, 27 липня 2013

Персональна виставка творів Віктора Осипенка

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею –картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

Віктор Осипенко народився 22 липня 1958 року в м. Помічна Добровеличківського району Кіровоградської області. Закінчив школу підготовки керівників художньої самодіяльності по класу образотворчого мистецтва. Своїм вчителем вважає члена Національної спілки художників України, викладача Кіровоградської міської дитячої художньої школи ім. О. Осмьоркіна Володимира Плітіна.

Персональні виставки:

1990 р. – відділ мистецтв Кіровоградської обласної універсальної наукової бібліотеки ім. Д. Чижевського;

1996 – Національна бібліотека України  ім. В.І. Вернадського (м. Київ).

2000 – благодійний фонд «Жінка. Родина. Милосердя» (м. Кіровоград).

Проводив численні персональні виставки у м. Помічна  та смт Добровеличківка. У 2001 році був удостоєний звання «Людина року»  у Добровеличківському районі. Брав участь у чисельних виставках в обласному художньому музеї та мистецьких акціях-пленерах.

З 2010 року В. Осипенко бере участь у Весняному пленері у Дендропарку. Серед яскравих подій останніх років у творчості художника – також участь  у кримському весняному пленері, проведеному арт-студією Андрія Кадигроба  у травні 2010 року, та персональна виставка до Дня художника  в Добровеличківському районному краєзнавчому музеї у жовтні 2010 року.

Віктор Іванович є постійним учасником  Великоднього Благодійного аукціону, що був організований медіа-групою «Весь Кіровоград», арт-студією Андрія Кадигроба та Кіровоградського обласного художнього музею.

Серед останніх подій у творчій біографії Віктора Івановича – участь у виставці «Мистецтво м. Помічна» до Дня майстрів народного мистецтва у травні 2013 року  та у виставці в рамках проведення Фестивалю української народної творчості «Степограй - 2013» у червні цього року в с. Карбівка Добровеличківського району.

Його твори зберігаються у Кіровоградському обласному художньому музеї, Добровеличківському районному краєзнавчому музеї, у приватних колекціях України, Росії, Португалії та інших країн.

Проживає в м. Помічна. Захоплюється музикою, грає на гітарі. Це захоплення відображене в багатьох його творах.

В. Осипенко працює у напрямку олійного живопису та графіки. Жанровий діапазон його творчості дуже широкий: пейзаж, натюрморт, портрет, тематична композиція і т. ін. Митець постійно перебуває в творчому пошуку. В його доробку - твори, виконані в традиційній реалістичній манері та експериментальні роботи, виконані в дусі сучасності. Нерідко ці два напрямки поєднуються в одному полотні. Також слід зазначити, що окремим напрямком творчості художника є іконопис.

На виставці, що є своєрідним творчим звітом художника, представлені твори різних періодів його творчості, виконані у техніці олійного живопису.

4597Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: