Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Ольга Шаповал - зберігач фондів І категорії Кіровоградського обласного художнього музею
Дата: 3 червня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/06/03/-peite-deti-moloko-budete-zdorov-.htm
фотогалерея, 3 червня 2013

«Пейте, дети, молоко – будете здоровы!»

Ольга Шаповал - зберігач фондів І категорії Кіровоградського обласного художнього музею

1 червня 2013 року  вперше в Україні відзначили День молока. Це свято приурочене до Міжнародного дня захисту дітей, адже діти найбільше потребують правильного, збалансованого харчування молочними продуктами.

  Молоко та молочні продукти — обов’язкові складові  здорового харчування і здорового образа життя.  У молоці є майже  всі життєво необхідні елементи та вітаміни, які потрібні для розвитку дитини, для роботи всього організму. У світі немає такої національної кухні, яка б не використовувала молоко та молочні продукти.

  Щоб підтримати давні традиції споживання молока та сприяти популяризації здорового способу життя, продовольча і сільськогосподарська організація Об’єднаних Націй, у 2001 році ввела святкування Всесвітнього дня молока. В наступні 10 років до святкування приєднались 40 країн світу.  

   У 2013 році цей день відзначили і  в Україні.  В нашій столиці, в Києві,  1 червня проведено  розважальний фестиваль до Всесвітнього дня молока та Міжнародного дня захисту дітей. Дітвора прийняла участь в конкурсах, розвагах, у ярмарці-дегустації молока та молочних продуктів, спортивних іграх,  в різноманітних майстер-класах. Девіз цього фестивалю «Пийте, діти, молоко –станете здорові!»

Експозиція нашого музею представляє картини, які висвітлюють тему  молока, отримання і  споживання молочних продуктів. Це твір художника Воробйова І.О. «Натюрморт.  Молоко»  (1978р.),  роботи  художників-земляків  Покаржевського  П. Д.  «Телятниця»  (1934р.). та  Логвинюка  О.С. «Влітку на фермі»  (1985р.).

   


4773Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: