Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: kirovograd24.com
Дата: 31 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/05/31/u-seli-krupske-rodina-vihovue-20-ditei.htm
фотогалерея, 31 травня 2013

У селі Крупське родина виховує 20 дітей

kirovograd24.com

Будинок сімейного типу, що діє у селі Крупське Кіровоградського району, має в основі свойї родину Андрія Дудкіна, і нині там виховується 20 дітей, серед яких 16 - прийомних.

Сьогодні до родини завітали представники влади, зокрема, перший заступник голови обласної адміністрації Віктор Серпокрилов. Спочатку йому провели невелику ознайомчу екскурсію - показали затишні кімнати, їдальню, гостину кімнату для відпочинку, а ще - привабливий ігровий майданчик, розташований на прибудинковій території. Потім була тепла, дружня розмова з батьками та з волонтерами, які активно допомагають прийомним батькам, гарно спілкуються з дітьми.

Спеціально до приїзду гостей, діти самі спекли смачний пиріг та запросили Віктора Миколайовича до родинного столу, де, як водиться, у великій родині, разом, за чашкою чаю, поспілкувалися – про життя-буття, про навчання у школі, особисті захоплення, а також про плани на майбутнє.

Віктор Серпокрилов відзначив, що на Кіровоградщині ще не досить багато таких сімейних будинків, де, як у родині Андрія Борисовича Дудкіна, створені справді гарні умови для якісного догляду за дітьми, для їх навчання, на високому рівні поставлено виховний процес. – Наша мета – зробити все, щоб в області таких зразкових сімейних будинків ставало дедалі більше. Ваш будинок сімейного типу – гарний приклад, як необхідно поєднувати зусилля влади, соціально відповідального бізнесу, громади, усіх добродіїв, які прагнуть допомогти дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, аби вони відчули родинне тепло та справжню турботу про себе.

Віктор Серпокрилов наголосив, що на сьогодні у державі це питання є надзвичайно актуальним, адже Президент України поставив перед владою першочергове завдання – максимально охопити дітей-сиріт сімейними формами виховання. Позиція Глави держави – кожній дитині – родину.

У Дудкіних гості і журналісти відчули справді гарну атмосферу, дітям тут добре, і підтвердженням цьому є радісні обличчя малечі. – Тут поєдналися кращі людські почуття, любов до дітей – з боку опікунів, вихователів та волонтерів, які тут працюють, та велика любов і надія в маленьких дитячих серцях.

Віктор Серпокрилов подякував господарям цього будинку за їх вкрай необхідну та благородну справу, яка заслуговує на високу оцінку. – Такі сімейні будинки – гарна альтернатива інтернатам, можливість охопити усіх дітей сімейним вихованням, і зразковий приклад, який ми всебічно підтримуватимемо та розповсюджуватимемо в області, – підсумував Віктор Серпокрилов.

Віктор Серпокрилов передав дітлахам і їхнім батькам вітання від голови ОДА Андрія Ніколаєнка і подарував дітям солодощі, іграшки та дитячу гойдалку та пообіцяв наступного разу ще привезти цікаві книжки для дитячої бібліотеки.

4670Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: