Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор:
Дата: 24 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/05/24/-bibliofestival-na-velikii-perspektivnii-2013-rodinni-rozvagi-bibliotechna-vishivanka-i-metalevi-metamorfozi.htm
фотогалерея, 24 травня 2013

„Бібліофестиваль на Великій Перспективній – 2013”: родинні розваги, бібліотечна вишиванка і металеві метаморфози

Просто неба біля обласної універсальної наукової бібліотеки  ім. Д. Чижевського (вул. Велика Перспективна, 24) 22 травня з 10:00 до 15:00 відбулося велике свято – бібліофестиваль.

За доброю традицією святкову програму о 10.00 відкрив професійний муніципальний духовий оркестр (диригент – заслуженний діяч мистецтв України Григорій Шорсткий). Гості свята були у захваті від концерту.

Одразу після концерту одночасно розпочалися багато заходів.  Гостинно відчинилися двері Містечка Майстрів. Витинанки,  ручне ткацтво від Валентини Добровольської, квілінг та модульне орігамі,  гольнички від Ірини Кудревич, флористика від Анастасії Бєлік – неповний перелік майстер-класів, які проводилися під шатрами біля бібліотеки.  Величезна черга з бажаючих прикрасити себе візерунками (боді-арт) вишикувалася до Ірини Зантарії. Поруч дошкільнята і молодші школярі створювали малюнки на асфальті.

Бібліофестиваль-2013 запровадив кілька новинок, які одразу привернули увагу всіх учасників. Такою розвагою, безумовно, стала арт-акція «Бібліотечна вишиванка», яку створювали усі – від галасливих першокласників до поважних випускників.  А також казковий «Килимок для лицарів» для малечі від Гете-інституту, казкова фортеця викликала захват навіть у батьків.

Бібліотека представила хіти минулого фестивалю  - з 10.00 до 13.00 можна було пограти в Kinekt- 3D ігри. А нова виставка Євгена Василевського «Металеві метаморфози», який цього разу презентував серію комах, викликала захоплення не лише в учасників свята, але й перехожих.

І звісно, на головній алеї розгорнулися книжкові виставки - «Родина – колиска духовного народження дитини», «Я пізнаю світ», які бібліотекарі представляли, радили, звертали увагу всіх зацікавлених. Разом з цим  відбулися інші презентації - «Диво-книги» (відділ рідкісних і цінних документів), книжково-ілюстративна виставка з основ книжкової культури «Забуте мистецтво – силует» (відділ мистецтв).

У холі І поверху від самого ранку розгортали свої експозиції номінанти категорії «Декоративно-ужиткове мистецтво» бліц-конкурсу «Родинні розваги». Конкурс  відбувся як захід Проекту «Турбота про жінку  - впевненість у майбутньому», що реалізується в рамках Програми «Здоров’я  жінок України» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку  (USAID).

Опівдні, для учасників бліц-конкурсу провели ексклюзивну екскурсію в книгосховище найбільшої бібліотеки області. І в цей час у відділі документів з економічних, технічних та природничих наук відкрилася виставка старовинних речей майстринь“Єлисаветградського узвозу” - “З бабусиної скриньки”. На виставці представлено понад 40 експонатів: вишиті рушники, постільна білизна, серветки, скатертини, одяг, ряднини тощо.

  А також тут можна побачити різноманітні старовинні речі, знаряддя праці, образотворчі експонати, предмети виробництва та  побуту: старовинну китайську парасольку, прядку, праски, скрині, п’яльці, швейні машинки, годинники, радіолу та інші побутові речі.

Бліц-конкурс розпочався виступом солістки вокального-естрадного гуртка «Гармонія» Ірини Конопат, яка виконала пісню «Стежка в родинний дім», що стала лейтмотивом свята. 11 родин представили власні поробки, крім того були музичні, вокальні виступи і сімейне хобі – подорожі – загалом 17 виступів. Усі присутні отримали спеціальні фішки-смайлики, якими голосували за учасників. Переможці в кожній номінації та учасники, що завоювали глядацьку прихильність отримали призи.

А розважали гостей конкурсу між номінаціями солістки вокально-інструментального гуртка «Гармонія», хореографічний колектив «Катруся» - учні ЗОШ №26.

Фестиваль «Родинні розваги» проводився, аби згуртувати сім’ї, надати можливість творчим родинам презентувати власні таланти,  показати переваги вміння  співпрацювати, надавати допомогу один одному, розвивати творчі здібності дітей, а також створити позитивний емоційний настрій.

Як і торік, бібліотекарі  провели опитування серед жителів і гостей міста «Якою я бачу сучасну бібліотеку».  І як торік – отримали багато схвальних відгуків про роботу і привітань  зі святом – Днем працівників культури і майстрів народного мистецтва.

Фестиваль проводився 22 травня, саме в день Літнього Святого Миколая. І як заведено в це свято, кожен маленький учасник майстер-класів, конкурсів отримав смачний подарунок морозиво - щедрий дарунок від фірми «Ласка».

Дякуємо нашим друзям, партнерам, усім, хто допомагав, підтримував і просто  отримував щиру  радість від найголовнішої події весни - «Бібліофестивалю на Великій Перспективній – 2013».


4210Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: