Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»
Дата: 18 травня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/05/18/-vikno-v-evropu-u-vihri-tantsju-vistavka-fotorobit-anastasii-shkodi.htm
фотогалерея, 18 травня 2013

«Вікно в Європу: у вихрі танцю» - Виставка фоторобіт Анастасії Шкоди

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»

17 травня 2013 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відкрито виставку фоторобіт студентки мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, лауреата Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди «Вікно в Європу: у вихрі танцю»  в рамках відзначення Дня Європи.

Настя Шкода народилася 17 травня 1991 року.  В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ №2. З 2009 року – студентка мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

Не зважаючи на юний вік на рахунку Насті чимало досягнень.

Має диплом Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Рівні можливості очима дітей» у номінації «кращий малюнок» у віковій категорії  15-18 років (2007 рік). В 2009 році взяла участь в міжрегіональному конкурсі «Краса без обмежень», який проходив у м. Донецьку та виборола звання другої віце-міс. У 2009 році стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення». В 2010 році стала переможцем Всеукраїнського фотоконкурсу «Знай свої права: від інвалідності до можливостей».Роботи Насті часто експонуються.

В грудні 2007 року в Кіровоградському прес-клубі реформ було відкрито першу персональну виставку.

В червні  2008 року відбулося відкриття виставки творів Анастасії Шкоди до Міжнародного дня захисту дітей у відділі обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна».

У вересні 2008 року А. Шкода прийняла участь у виставці молодих художників Кіровоградщини, що проходила в обласному художньому музеї.

Паралельно із малюванням Настуся захоплюється фотографією.  Результатом творчої співпраці Анастасії Шкоди та її вчителя Володимира Дурнова стала виставка «Крок у життя», яка була відкрита до Міжнародного дня інвалідів  в обласному художньому музеї 3 грудня 2008 року.

1 червня 2009 року у відділі Кіровоградського обласного художнього музею – картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» відбулося відкриття виставки фоторобіт Анастасії Шкоди до Міжнародного дня захисту дітей.

З липня по вересень 2009 року в Національному заповіднику «Софія Київська»  в рамках проекту «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської» Кіровоградський обласний художній музей представив виставку із фондового зібрання «Степова Еллада», а також виставку творів лауреатів Премії Кабінету Міністрів України Анастасії Шкоди, Анатолія Кімнатного та Андрія Кадигроба.

В травні 2010 року в Кіровоградському обласному художньому музеї було відкрито виставку художніх творів та фоторобіт Анастасії, а в грудні цього ж року  в музеї було відкрито виставку робіт Анастасії Шкоди до Міжнародного дня інвалідів.

В лютому 2011 року в Малій галереї обласного художнього музею, яка розташована у відділі підліткового читання і організації дозвілля Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки ім. А. Гайдара відкрито виставку художніх творів та фоторобіт Анастасії.

9 березня 2011 року – в день народження Тараса Григоровича Шевченка  в Знам’янському міському краєзнавчому музеї було відкрито виставку художніх творів та фоторобіт А. Шкоди.

17 травня 2011 року в Малій галереї обласного художнього музею – Інформаційно-ресурсному центрі Обласного центру дитячої та юнацької творчості  відбулося відкриття виставки художніх творів та фоторобіт Анастасії.

8 вересня 2011 року в приміщенні Кіровоградського обласного художнього музеюза участюкерівника Федеральної служби по контролю за дотриманням законодавства в області охорони культурної спадщини (РОСОХОРОНКУЛЬТУРА), першого заступника голови Кіровоградського земляцтва в м. Москві  Віктора Петракова відбулася передача 4-х спеціальних інвалідних візків для молодої мисткині та активної учасниці танцювальних конкурсів Анастасії Шкоди та її партнера по танцях.

Настя, не зважаючи на те, що сама потребує підтримки та допомоги, одною з перших відгукується на участь в благодійних акціях. В 2009 році вона взяла участь в ПершомуВеликодньому благодійному аукціоні та в Благодійному «Кіровоградському Фотобієнале-2009». Навесні 2011 року Анастасія зустрілася з вихованцями Знам’янської школи-інтернату та провела благодійну акцію – передала в дарунок дітлахам багато іграшок.

Зараз, навчаючись на мистецькому факультеті Кіровоградського державного педагогічного університету ім. Володимира Винниченка, Анастасія працює над дипломною роботою «Натюрморт засобами художньої фотографії».

Нещодавно, у квітні 2013 року у БК «Авіатор»  Кіровоградської  льотної академії Національного авіаційного університету України відкрилась експозиція фоторобіт Анастасії Шкоди.

В березні 2013 року Анастасія відвідала Голландію, де приймала участь у Чемпіонаті Світу з бальних танців на візках.  

На виставці, що відкрилася в картинній галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна», представлені фотороботи, які відображають подорожі Анастасії до Голландії, Росії та по різних містах України… 


4724Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: