Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Людмила Талашкевич, керівник євро клубу «Веселка», Новоукраїнська зш №8
Дата: 25 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/04/25/evropeiskii-festival-zbirae-druziv-.htm
фотогалерея, 25 квітня 2013

Європейський фестиваль збирає друзів!

Людмила Талашкевич, керівник євро клубу «Веселка», Новоукраїнська зш №8

9 травня - свято Великої Перемоги і торжества миру над фашистською ідеологією. У Європі цей день відзначають ще і як свято об’єднаної, єдиної Європи. Адже саме після ІІ світової війни світ зрозумів, що лише спільними зусиллями можна протистояти загрозі нової війни і зберегти мир для прийдешніх поколінь.

Тож кому, як не нашій молоді, вивчати досвід і досягнення європейських країн? Наші діти набувають цих знань на базі шкільних європейських клубів. І вже четвертий рік поспіль проходить районний фестиваль європейських країн, який збирає небайдужу і творчу молодь, щоб поділитися своїми знаннями, досягненнями та досвідом роботи.

Цього року на наш єврофест, який проходив у рамках Року дитячої творчості, проголошеного указом Президента України, завітали 100 учасників! Почесними гостями фестивалю стали Руденко Олександр Миколайович, заступник міського голови та Арутюнян Олена Сергіївна, голова ради європейських клубів Кіровоградщини, методист міжнародних зв’язків та партнерства Кіровоградського обласного центру дитячої та юнацької творчості.

Команда Новоукраїнської зш№6 вітала всіх гостей від імені України, представивши чудове дійство з народними піснями та обрядовими танцями. А школярі Рівнянської зш №2 запросили всіх на російський ярмарок з бубликами, частівками та танцями!

Євроклубівці Новоукраїнської зш №8 розповіли про життя і традиції Норвегії, і навіть казкові герої норвезького фольклору – тролі – танцювали на нашій сцені! Про чудову природу і співучий народ Сербії і Чорногорії повідали учні Новоукраїнської зш №3, дуже гарно співали на іноземній мові, викликавши у залі шквал аплодисментів.

У країні троянд і ласкавого моря, Болгарії, ми побували разом з командою Малопомічнянської зш, відчувши тепло лагідного південного сонця та гумор болгарського міста Габрово. І відразу ж, з представниками Глодоської школи, помандрували на північ, до Швеції, країни, на прапорі якої такі самі кольори, як і на нашому, українському. Презентація була підготовлена у чудовій віршованій формі – ось які у нас таланти!

А далі, зі школярами Воронівської зш - до Франції, у Париж! Країна вікових традицій, музики, законодавиця моди у всьому світі – такою ми побачили Францію.

Хто з нас не любить шоколад? Чи не мріє мати швейцарського годинника? До Швейцарії нас запросили євроклубівці Новоукраїнської гімназії №7. Глядачі дізналися багато цікавого про міста та організації країни, її культуру, а виступ юних брейк дансерів підкорив всіх у залі! Андорра, невелика за розміром держава Європи. У перекладі її назва означає «ліс». Довга історія Андорри забезпечила країні багатий фольклор та безліч народних казок. До цієї країни ми мандрували разом з представниками Новоукраїнської зш №4.

Всі виступи команд супроводжувалися яскравими електронними презентаціями. Працювала виставка малюнків та плакатів на тему «Відкриваємо Європу разом!». Виставка різноманітних виробів наших дітей, яку представили керівники гуртків ДЮЦ «Зоріт», ще раз підтвердила той факт, настільки талановитими і творчими є українські діти!

Щороку всі бажаючі переглядають виставку літератури та беруть участь у вікторині про країни Європи та Європейський Союз, яку готують партнери нашого фестивалю – центральна районна бібліотека. Та яке свято без подарунків? Ми щиро вдячні за глибоке розуміння значення євроклубів в євроінтеграційних прагненнях України і розширення їх мережі у районі, а також за постійну підтримку наших єврофестів Новоукраїнській районній раді та особисто голові районної ради Годлевській Валентині Георгіївні, Новоукраїнській міській раді та особисто міському голові Корінному Олександру Олександровичу, приватним підприємцям Данілову Юрію Вікторовичу та Уманцю Андрію Олександровичу.

Щиро дякуємо за допомогу в організації і проведенні фестивалю Новоукраїнському відділу освіти, молоді і спорту райдержадміністрації, Новоукраїнському центру дитячо-юнацької творчості «Зоріт», Палацу культури «Ювілейний». Щиро дякуємо вчителям Іщенку Павлу Миколайовичу, Савчук Людмилі Анатоліївні, Драган Олені Павлівні, Оленко Хельгі Йоші Миколаївні, Адаменко Галині Володимирівні, Сівак Світлані Олександрівні, Соколенко Тетяні Леонідівні, Ільчук Людмилі Миколаївні, Малишко Світлані Василівні, які підготували команди та є глибоко відданими ентузіастами своєї справи – навчити і виховати молодь в дусі найкращих світових цінностей.

4782Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: