Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: фотогалерея
Автор: Cайт міської ради, фото - Олена Карпенко
Дата: 2 квітня 2013
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/photo/2013/04/02/kirovograd-otrimav-svogo-unikalnogo-ptaha-dlja-rozpisu.htm
фотогалерея, 2 квітня 2013

Кіровоград отримав свого унікального птаха для розпису

Cайт міської ради, фото - Олена Карпенко

Кіровоград отримав свого унікального птаха для розпису. За умовами фестивалю “Парад вишиванок – 2013” усі "Диво Птахи" будуть представлені у Києві на параді, повідомляється на сайті міської ради.

В результаті буде обрано найкращого птаха і нагороджено місто-переможець. В основу кожного з макетів «Диво-птаха» закладено композиційний принцип побудови української керамічної іграшки-свистунця.

Раніше такі маленькі керамічні іграшки створювалися в різних регіонах України, в гончарських осередках. Вони мали свої місцеві особливості, але зберігали характерні риси, притаманні українській керамічній іграшці в цілому. Як повідомила заступник начальника відділу культури і туризму міської ради Неля Чорна, розписувати кіровоградського диво – птаха будуть художники, які змогли зачарувати усіх розписом велетенської писанки, переможниці минулорічного конкурсу.

За умовами конкурсу, “Диво – птах” має бути доставлений до Києва з 19 по 22 серпня. Сам конкурс і “Парад вишиванок” відбудуться 24 серпня на День незалежності України.

До речі, паралельно кіровоградські митці - Ігор Вишніченко, Тетяна Стороженко, Анатолій Кімнатний та Андрій кадигроб, - розмальовують вже другу гігантську писанку, яка до Великодня постане у місті.

4994Перегляда
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: