Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Головне управління ДПС у Кіровоградській області
Дата: 28 лютого 2020
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2020/02/28/do-uvagi-robotodavtsiv-priimaete-pratsivnika-na-robotu-povidomte-podatkovu.htm
економіка, 28 лютого 2020

До уваги роботодавців: приймаєте працівника на роботу – повідомте податкову

Головне управління ДПС у Кіровоградській області


У Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області нагадують керівникам підприємств, установ, організацій всіх форм власності та фізичним особам-підприємцям, які використовують найману працю працівників, про обов’язок надсилати повідомлення про прийняття працівника на роботу до податкових інспекцій за місцем обліку їх як платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування. Таке повідомлення має бути надіслане до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.


Повідомлення може подаватися такими способами:


- засобами електронного зв'язку з використанням електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронного підпису;


- на паперових носіях разом з копією в електронній формі;


- на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п'ятьма особами.


Зразок форми повідомлення про прийняття працівника на роботу затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 17.06.2015 р.№ 413.


Особливу увагу звертаємо роботодавців на те, що за використання праці найманих працівників з порушенням трудового та податкового законодавства, передбачена адміністративна або дисциплінарна відповідальність.


Виходячи з норм чинного законодавства, за неподання повідомлення про прийняття на роботу найманих працівників до податкових інспекцій, передбачена адміністративна відповідальність у вигляді штрафу в розмірі однієї мінімальної заробітної плати (4723 грн).



2278Переглядів
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Ще нема коментарів до цього матеріалу. Будьте першим!
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: