Кіровоград24: портал про місто

Кіровоград24: портал про місто

Розділ: економіка
Автор: Антон Степанов
Дата: 26 вересня 2018
Документ знаходиться за адресою: http://kirovograd24.com/economy/2018/09/26/jurist-u-petrivskomu-raioni-za-nich-vkrali-vrozhai-na-22-milioni.htm
економіка, 26 вересня 2018

Юрист: У Петрівському районі за ніч вкрали врожай на 22 мільйони

Антон Степанов


 25 вересня, у Кіровоградському прес-клубі відбулася прес-конференція на  якій очевидці та учасники резонансних подій у Петрівському районі розказали своє бачення ситуації.


Події трапились 19 вересня, поблизу селища Йосипівка, Петровського району. За словами представника та адвоката ТОВ «Балліста», у цей день вони встигли зібрати 9 тон урожаю після чого приїхав місцевий фермер Олександр Поворознюк, який сам себе називає «Папою» з озброєнною охороною та почав погрожувати тим, хто був у цей час на полі, аргументуючи, що цей врожай його.


«У відповідь на його погрози ми пред’явили йому документи, що підтверджували наше право ней урожай. Він на них, навіть, не подивився. Натомість, викликав поліцію, яка, по приїзду,  чітко виконувала його накази та затримувала всих підряд на кого вказував «Папа». У тому числі, і мене  - адвоката – що є недопустимим і незаконним. Трьом людям стало погано, двох із них госпіталізували до реанімації» - розповів юрист ТОВ «Балліста» Дмитро Видюк.


У поліції журналістам повідомили зворотню інформацію, де зазначили, що Поворознюк має відповідні документи і діяв у рамках закону. Проте, ні документів, ні, навіть, копій не показали. На цей час невідомо, хто писав заяву, як вона зареєстрована, згідно з чим на полі з’явились поліцейські. Також невідомо, чому вони виконували вказівки саме «Папи»? Які причини були для застосування табельної зброї, адже інша сторона не вчиняла дій, що могли бути підставою для її застосування. Чому і за чиєю вказівкою з’явився спецпідрозділ КОРД? Адже цей підрозділ нацполіції втручається, лише в надзвичайних ситуаціях і його поява могла бути ініційована, лише високими обласними поліцейськими чинами? Можливо, вони теж дослухаються до вказівок «петрівського папи»? Що тоді з цього приводу думають керівники МВС та Нацполіції? Також цікаво, відповідно до яких документів, техніка та працівники Поворознюка, під наглядом поліції, зібрали врожай приблизною вартістю 22 млн.грн. і де він зараз знаходиться?


«Поворознюк думає, що він «Папа», і на нього немає ніякої управи. Вважає мешканців району «кріпаками». Це просто обурливо. Ми подаватимемо запити та заяви у поліцію, щоб відновити справедливість», відповідно до чинного законодавства - зазначив представник ТОВ «Балліста» Сергій Набоков.


3751Перегляд
Інші матеріали розділу Версія для друку

Коментарі

Батько26 вересня 2018 14:39
0
папа ще той ворюга
Відповісти
Напишіть ваш коментар
Ім'я:
Коментар: